14.10.12

Λογαριασμός 6εκ. δολαρίων για… SMS

Σχεδόν 6 εκ. δολάρια στοίχισε στην Αμερικανική Κυβέρνηση το πρόγραμμα «Text Against Terror» («Στείλτε μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία») το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να στέλνουν στις αρχές μέσω σύντομου γραπτού μηνύματος από τα κινητά τους τυχόν ανησυχίες και παρατηρήσεις τους σε σχέση με την εσωτερική ασφάλεια του κράτους. Και από ότι φαίνεται, τα 6 εκ. πήγαν στράφι, με μόλις 307 μηνύματα, καμιάς πρακτικής αξίας, να έχουνε ληφθεί από τον Ιούνιο του 2011 οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα.


Από τα 307 μηνύματα, μόλις 71 αφορούσαν καν τον λόγο ύπαρξης του συστήματος, με τα υπόλοιπα να αφορούν ανθρώπους που… τεστάρανε το σύστημα, αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών ή κατά λάθος επικοινωνία με την Αστυνομία Μεταφορικών μέσων του New Jersey (NJ Transit Police), η οποία και διαχειρίζεται το σύστημα. Από αυτά τα 71 μηνύματα, ελάχιστα χρειάστηκαν ανταπόκριση ή αναφορά στην πολιτειακή Συντονισμένη Αντιτρομοκρατική Δύναμη Κρούσης (Joint Terrorism Task Force). Μηνύματα που αφορούσαν περίεργες συμπεριφορές, εγκαταλελειμένα πακέτα και φωτογραφίσεις συγκεκριμένων περιοχών.

Ο Αρχηγός της NJTP, Christopher Trucillo, έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες, όμως παραμένει αισιόδοξος για την αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος.
«Δεν το κάνουμε για να σπαταλήσουμε πολύτιμα λεφτά των φορολογούμενων ή γιατί δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε. Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο και σε μια περιοχή που έχει δεχτεί δύο σοβαρά τρομοκρατικά χτυπήματα (το 1993 και το 2001)» 
Το προαναφερθέν ιλιγγιώδες ποσό χρησιμοποιήθηκε, όχι για την προμήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, αλλά για τη διαφήμιση της υπηρεσίας αυτής! Φυλλάδια, τηλεόραση, ραδιόφωνο, αφίσες, και μάλιστα σε μια από τις ακριβότερες διαφημιστικά πόλεις, την Νέα Υόρκη. Μέσα σε 12 μόνο μέρες το 2011, 4023 φορές αναμεταδόθηκαν οι διαφημίσεις της NJTP από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης 9ετούς πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, συνολικού κόστους 300 εκ. δολαρίων, πολλά από τα οποία σπαταλήθηκαν σε προγράμματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της Γερουσίας. Μέσα στην οποία αναφορά, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εσωτερικής ασφάλειας αναφέρεται σε αυτά τα προγράμματα ως «ένα μάτσο αηδίες».

Δαίδαλος, από RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου