11.10.12

Παγκόσμιας κλάσης τζουντόκα ο Πούτιν

Μπορεί ο δικός μας πρώην Πρωθυπουργός να έμεινε στην ιστορία περισσότερο για τις περιπετειώδεις βαρκάδες του (οπότε και χανόταν) και τις ατυχείς ποδηλατάδες του (οπότε και κουτρουβαλούσε κάνοντας αεροπλανικά κόλπα με την αλυσίδα εν κινήσει), παρά για το έργο του, αλλά ο Πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται πως είναι σοβαρός αθλητής και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει.

Οχτώ dan, δύο παραπάνω από τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή Ρώσο τζουντόκα Alexander Mikhailin, έχει πλέον στο Judo ο πρώην πράκτορας της KGB και πανίσχυρος άντρας της Ρωσίας.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Judo (IJF) τίμησε τον Ρώσο Πρόεδρο με μία από τις υψηλότερες διακρίσεις του αθλήματος, με τον πρόεδρό της, Marius Vizer, να δηλώνει πως «ο Πρόεδρος Πούτιν αποτελεί έναν σημαντικό εκφραστή των αξιών του αθλήματος στον κόσμο.».

Ο οποίος Πούτιν, επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας, έχει συγγράψει ένα εγχειρίδιο και έχει μαγνητοσκοπήσει ένα εκπαιδευτικό DVD για το άθλημα, στο οποίο μεταπήδησε μετά το sambo, την επίσημη πολεμική τέχνη της KGB.

Τέλος, να ενημερώσουμε πως τα 9 dan αντιπροσωπεύουν τον τίτλο του Grand Master, ενώ η υψηλότερη τιμητική διάκριση, αυτή των 10 dan, έχει δοθεί σε ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο.

Δαίδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου