10.10.12

Οι ιατρικές εξετάσεις του μέλλοντος.


Από την αρχαιότητα ακόμη, οι γιατροί μπορούσαν να διαπιστώσουν κάποιες ασθένειες, μυρίζοντας την αναπνοή του προσβεβλημένου.
Σήμερα, αυτή η διαγνωστική μέθοδος δέχεται μια σημαντική βοήθεια από την σύγχρονη τεχνολογία.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Wall Street Journal, οι ερευνητές ήδη μπορούν και ταυτοποιούν χιλιάδες χημικές ενώσεις, που αφήνουν τα ίχνη τους στην εκπνοή, και εξελίσσουν εργαλεία τα οποία θα μπορούν να διαγιγνώσκουν και να παρακολουθούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών, με μόνη επιβάρυνση του ασθενή, να εκπνέει μέσα σε κάποια συσκευή!
Μάλιστα, όπως λένε οι ειδικοί, σε κάποιες περιπτώσεις, οι απλές και ανώδυνες αυτές εξετάσεις, μπορούν να μας προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες απ ότι οι κλασικές αναλύσεις αίματος!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας αεροναυπηγός, μέλος της επιστημονικής ομάδας που εξελίσσει έναν ανιχνευτή άσθματος για μικρά παιδιά, ο τελικός μας στόχος είναι να υπάρξει μια συσκευή, που μόλις κάποιος εκπνέει μέσα στο στόμιό της, θα εμφανίζεται  μια ένδειξη, που θα μας λέει επακριβώς ποια προβλήματα υγείας υπάρχουν στον οργανισμό του ανθρώπου αυτού.
Σίγουρα, αυτή η συσκευή απέχει ακόμη πάρα πολλά χρόνια, όμως όλο και πιο πολλές αναλύσεις τέτοιου είδους βρίσκονται στο ερευνητικό και εξελικτικό στάδιο, και οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι πως με την ραγδαία ανάπτυξη αυτού του είδους των ερευνών, μπορεί να δούμε παρόμοιες  συσκευές στα ιατρεία πολύ σύντομα.

S.A.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου