29.10.12

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου!


Αν νομίζατε ότι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι κάποιος πάμπλουτος εφοπλιστής, κάποιος σταρ του σινεμά, κάποιος πλέιμποϊ κληρονόμος, κάποιος σύγχρονος Δον Ζουάν, ή έστω ο … Τσίπρας μετά το 30% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, κάνετε μεγάλο λάθος.

Κάποιοι Γάλλοι νευροφυσιολόγοι, που αποφάσισαν να ανακαλύψουν τον πλέον ευτυχή άνθρωπο του πλανήτη, συνέδεσαν με ηλεκτρόδια και καλώδια έναν στενό συνεργάτη του Δαλάι Λάμα, τον εξέτασαν, και όπως ανακοίνωσαν, πρόκειται για τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο εν ζωή!
 
Μιλάμε για τον διάσημο Βουδιστή στοχαστή Matthieu Ricard, τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα του οποίου δείχνουν πως η φαιά του ουσία αναδίδει μια ποσότητα κυμάτων τύπου γάμμα (γ), «που ποτέ άλλοτε δεν έχουν παρατηρηθεί ή αναφερθεί στην βιβλιογραφία της νευροφυσιολογίας», ειδικά όταν διαλογίζεται με αντικείμενο του στοχασμού   του την ανθρώπινη συμπόνια, λένε οι επιστήμονες που τον εξέτασαν.
Τα κύματα γάμμα είναι συνδεδεμένα με την μνήμη, την μάθηση, την εγρήγορση, και την συνείδηση.
Επίσης, οι εξετάσεις έδειξαν πως ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου του είναι ιδιαίτερα δραστήριος, κάτι που αυξάνει την ροπή του για ευτυχία, ενώ παράλληλα μειώνει την όποια  αρνητική προδιάθεση.
Όπως λέει ο ίδιος ο 66χρονος Βουδιστής, «αυτό αποδεικνύει πως ο διαλογισμός δεν είναι απλά το χαλάρωμα κάτω από ένα δένδρο μάνγκο, αλλά κάτι που αλλάζει ριζικά τον εγκέφαλο σου, και συνεπώς αλλάζει αυτό που είσαι…».

Ο Ricard, εκτός από στοχαστής του Βουδισμού, είναι εδώ και δεκαετίες και κάτοχος διδακτορικού στην κυτταρογενετική, αλλά παράτησε την επιστημονική του καριέρα για χάρη του Βουδισμού, και έγινε ευρέως γνωστός, όταν το βιβλίο που έγραψε The Monk and the Philosopher, κατέληξε μπεστσέλερ.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου