22.10.12

Αν ψήφιζε ο πλανήτης τον πρόεδρο των ΗΠΑ….


Μπορεί στην Αμερική, ο προεκλογικός αγώνας για την προεδρία  να κρίνεται κάθε μέρα, και το αποτέλεσμα του να είναι ακόμη αμφίρροπο, ο υπόλοιπος όμως κόσμος περιμένει, και κυρίως ελπίζει, σε νίκη του Obama.
Περίπου το 75% των Ευρωπαίων προτιμά ως πρόεδρο τον Obama, και όχι τον αντίπαλό του Mitt Romney, τον οποίο προτιμά μόλις το 8%.



Μια πρόσφατη δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 82% των Γερμανών προβλέπουν νίκη του Obama, ενώ το 11% νίκη του Romney.
Μάλιστα, η δημοτικότητα του Obama είναι τόσο μεγάλη στην Ευρώπη, που ακόμη και οι συντηρητικοί πολιτικοί ηγέτες της τον στηρίζουν.
Ο λόγος είναι ότι έχουν ήδη χτίσει γερές σχέσεις με τον νυν ηγέτη των ΗΠΑ, και δεν θα ήθελαν να ξεκινήσουν από την αρχή, εν μέσω κρίσης, με έναν νέο πρόεδρο, τον οποίο και δεν γνωρίζουν.
Για παράδειγμα, η κεντροδεξιά Angela Merkel, προτιμάει τον Obama, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές.
Από την άλλη, ο πρόεδρος της Πολωνίας στηρίζει τον Romney, όπως και γενικότερα οι ηγέτες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι θεωρούν τους Ρεπουμπλικάνους ως συμμάχους τους απέναντι στις επεκτατικές διαθέσεις της Ρωσίας.
Το ίδιο και οι Ισραηλινοί.
Όσον αφορά στην κινεζική ηγεσία, αυτή μπορεί να παρακολουθεί στενά την αμερικανική προεκλογική μάχη, αλλά δεν δίνει τόση σημασία στα πρόσωπα, όσο στις πολιτικές τους σε σχέση με το Πεκίνο.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου