31.10.12

Το δις εξαμαρτείν


Η φαιδρότητα και η υποκρισία δεν έχουν τέλος ….. Όταν κυριαρχούν σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές , όπως αυτές που βιώνουμε εμείς σαν χώρα σήμερα , τότε η καταστροφή μάλλον πλησιάζει….. Το θέατρο σκιών του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής, νοσηρά αρχομανής πρόεδρός του , να εγκαλούν τον Α. Σ. και να κάνουν υποδείξεις , ξεχνώντας ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για το χάλι στο οποίο έφεραν τη χώρα . 

Όταν ψήφιζαν τα πάντα, τη στιγμή που υπήρχε ακόμα λύση. Όταν χειροκροτούσαν όρθιοι τον απολύτως κατευθυνόμενο , ανίκανο και για στοιχειώδη στρατηγική , συμπλεγματικό ΓΑΠ ως ‘’ Έλληνα Πρωθυπουργό’’, δίνοντάς του τη δυνατότητα να φέρει τον εφιάλτη του ΔΝΤ και να γυρίσει τη χώρα χρόνια πίσω . Ούτε καν τα κότσια, όχι να παραδεχθούν το γελοίο της υπόθεσης , αλλά τουλάχιστον να σιωπήσουν μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης της χώρας που είναι τόσο , μα τόσο κοντά . Από την άλλη μεριά η ΔΗΜΑΡ, να έχει σηκώσει τέτοια φασαρία για το … επίδομα γάμου. Όταν έχει έρθει ο οικονομικός Αρμαγεδδών , έχει κανείς την εντύπωση ότι αυτό θα τον σώσει; Η μήπως δεν κατάλαβαν ακόμα , ότι και γι’ αυτούς και τις αριστερές τους ιδεοληψίες , έχει έρθει απότομα και βίαια η στιγμή , που πρέπει να κοιτάξουν το δικό τους καθρέφτη και να βουτήξουν στα σκατά που τόσα χρόνια απέφευγαν, από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης ; Τόσο καιρό παρακολουθούμε για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν , ακούμε και διαβάζουμε τις διαρροές , γκρίνια , φωνές, κακό ….. Πεδίο δόξης λαμπρό για την Αντιπολίτευση, που έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για λαϊκισμό εκ του ασφαλούς , εκμεταλλευόμενη την αγανάκτηση , την κούραση , την απογοήτευση του κόσμου , αλλά και την κακή του συνήθεια να ψάχνει τους υπευθύνους των δεινών του οπουδήποτε αλλού , εκτός του εαυτού του . Λες και τόσα χρόνια , άλλοι κατοικούσαν εδώ και άλλοι ανέχονταν, ή βολεύονταν, με τα έργα και ημέρες που έφερε ο πρώτος διδάξας και εκμαυλιστής τους ΑΓΠ. Άλλοι εξέλεγαν πολιτικούς , οι οποίοι κυνικά και ανερυθρίαστα, δωροδοκούμενοι με μίζες , πέταγαν τα ψίχουλα για να τους βολεύουν και να εξαγοράζουν το δικαίωμα να συνεχίσουν το πλιάτσικο. Και τώρα, αφού τέλος πάντων έγινε ότι ήτανε να γίνει , πάλι πισωγύρισμα λες και έχουμε το χρόνο, ή την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο. 

Ποιός είπε ότι τα μέτρα δεν είναι σκληρά ; Σκληρά , επαχθή, που οδηγούν στην υποβάθμιση της ζωής μας . Και άδικα . Άδικα για όλους εμάς που δεν φταίξαμε και καλούμαστε να πληρώσουμε έναν λογαριασμό που δεν κάναμε . Όμως η ζωή αυτή είναι και η ευθύνη συλλογική . Αν φαίνομαι σκληρή ή κυνική , δεν είναι , ούτε γιατί έχω λύσει το δικό μου πρόβλημα , ούτε γιατί δεν με αγγίζει η κρίση . Το αντίθετο μάλιστα ! Είναι γιατί είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στην ΕΕ, ως μέλος της . Φτωχός συγγενής, αλλά ομοτράπεζος αυτών που αποφασίζουν .Όχι απ’ έξω , ως πρώην χώρα του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου , που ξέπεσε σε τριτοκοσμικό επίπεδο και βιώνει σκηνές ανάλογες . Όχι από καμμία διάθεση νεοπλουτισμού , αλλά από την συνειδητοποίηση της στρατηγικής μας θέσης , σε ένα περιβάλλον ταραχών και με ένα γείτονα αλαζόνα και κακό, που περιμένει την ευκαιρία για να σε τσακίσει. Απ’ ότι φαίνεται πολλοί από εμάς , δεν δείχνουν όλα αυτά να τα αντιλαμβάνονται , θεωρώντας ότι από εδώ , δεν υπάρχει χειρότερο ( με τη δόλια βοήθεια των ‘’ προθύμων ‘’ , βεβαίως . ) Σε ένα ρευστό και ραγδαίως εξελισσόμενο περιβάλλον , αλλάζουν τα δεδομένα πολλών ετών. Πάντα σε κάθε αλλαγή , υπάρχουν και απώλειες . Πρέπει η χώρα μας να μην είναι μέρος αυτών των απωλειών. Το τίμημα είναι βαρύ… Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι στις επόμενες γενιές , στους ήρωες που μάτωσαν και χάθηκαν για εμάς , στην Ιστορία μας και στο παρελθόν μας , στον εαυτό μας , να παλέψουμε . Να μη καταρρεύσουμε γιατί φοβηθήκαμε τη μάχη , ή γιατί οι ύπουλοι’’ πρόθυμοι ‘’το θέλουν . Κάτι που ακούγεται από τους όψιμους εραστές των λύσεων, αρκεί ν’ αναλάβουν αυτοί την διακυβέρνηση. Και κάτι τελευταίο που διαβάζω συχνά . Αν με το να τυπώνεις χρήμα , εξασφαλίζεται η ευτυχία και η μακροημέρευση, τόσες και τόσες χώρες στον πλανήτη γιατί πεινάνε και υποφέρουν; Το ‘’ λεφτά υπάρχουν ‘’ που μας έφερε σ’ αυτή την κατάσταση, καλό είναι να μην επαναληφθεί , γιατί αυτή τη φορά χαθήκαμε !''

Diamond Angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου