23.10.12

Μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο!



Με αφορμή δημοσιεύματα στον ισπανικό τύπο, που αναπαρήχθησαν από τα διεθνή ΜΜΕ, ότι η υγεία του Φιντέλ Κάστρο πήρε την κατιούσα, και ότι πεθαίνει, και ότι η Κούβα προκάλεσε την κρίση πυραύλων το 1961, ο ίδιος ο Φιντέλ εξέδωσε ανακοίνωση, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.



 Αν και πολλοί άνθρωποι στον κόσμο παραπλανούνται από τα ΜΜΕ που δημοσιεύουν αυτού του είδους τις σαχλαμάρες, και τα οποία όλα σχεδόν βρίσκονται στα χέρια των προνομιούχων, και των πλουσίων, πολλοί άρχισαν πια να μη δίνουν σημασία στα ψέματα.
Σε κανέναν δεν αρέσει να τον ξεγελούν, αφού ακόμη και ο πιο μεγάλος ψεύτης θέλει να του λένε την αλήθεια.
Τον Απρίλιο του 1961, όλοι ανεξαιρέτως πίστεψαν στις πληροφορίες που δημοσίευαν τα τότε ΜΜΕ, ότι οι μισθοφόροι εισβολείς στον Κόλπο των Χοίρων, πλησίαζαν την Αβάνα, την ώρα που οι περισσότεροι από αυτούς κολυμπούσαν, προσπαθώντας να επιστρέψουν στα πλοία των γιάνκιδων, που τους είχαν φέρει.
Οι λαοί μαθαίνουν, και η αντίσταση θεριεύει, αντιμέτωποι με μια κρίση του καπιταλισμού, που επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά.
Κανένα ψέμα, καμιά καταστολή, και κανένα καινούργιο όπλο δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την κατάρρευση ενός συστήματος παραγωγής που γίνεται όλο και πιο άνισο, και άδικο.
Πριν από μερικές ημέρες, στην 50η επέτειο της κρίσης πυραύλων της Κούβας, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρθηκαν στους τρεις ενόχους: Τον Κένεντι, τον Κρούστσεφ, και τον Κάστρο.
Όμως η Κούβα δεν είχε καμία σχέση με πυρηνικά όπλα, ούτε με την αχρείαστη σφαγή στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, που οργάνωσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν, καθιερώνοντας έτσι μια τυραννία των πυρηνικών.
Η Κούβα απλά υπερασπίζονταν το δικαίωμά της στην ανεξαρτησία και στη κοινωνική δικαιοσύνη.
Όταν αποφασίσαμε να αποδεχθούμε την βοήθεια των σοβιετικών σε όπλα, πετρέλαιο, τρόφιμα, κλπ το κάναμε για να μπορέσουμε να αμυνθούμε εναντίον των αμερικανικών σχεδίων εισβολής της πατρίδας μας, και εναντίον του βρώμικου πολέμου που η καπιταλιστική αυτή χώρα ξεκίνησε από την αρχή εναντίον μας, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων συμπατριωτών μας.

  Όταν λοιπόν, ο Κρούστσεφ μας πρότεινε την εγκατάσταση μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων, σαν κι αυτούς που οι ΗΠΑ είχαν εγκαταστήσει στην Τουρκία, δίπλα στην ΕΣΣΔ, ως ένδειξη αλληλεγγύης, εμείς δεν διστάσαμε να αναλάβουμε το μεγάλο ρίσκο.
Ηθικά, ήμασταν άμεμπτοι. Δεν πρόκειται ποτέ να απολογηθούμε σε κανέναν, για τις πράξεις μας.
Μάλιστα, αν και πέρασε σχεδόν μισός αιώνας, παραμένουμε στις επάλξεις, με το κεφάλι μας ψηλά!
Μου αρέσει να γράφω, και για αυτό γράφω.
Μου αρέσει να μελετάω, και για αυτό μελετάω.
Υπάρχουν πολλοί τομείς στην αναζήτηση της γνώσης. Ποτέ στο παρελθόν, δεν είχαμε μια τόσο ραγδαία ανάπτυξη των επιστημών.
Εν τω μεταξύ, ούτε καν θυμάμαι πότε είχα τελευταία πονοκέφαλο!
Για αυτό και επισυνάπτω σ αυτό το σημείωμα, φωτογραφίες μου, που διαψεύδουν τους ψεύτες.
 

Fidel Castro Ruz
October 21, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου