25.10.12

Ίδια παράσταση.


Επειδή αυτές τις μέρες παρατηρούμε μια ακόμα πράξη του θεάτρου του τέλειου παραλογισμού σε σημείο που να μη μπορεί να βρεθεί λογική συνάρτηση των ειδήσεων με την πραγματικότητα που βιώνουμε…


Ο Βενιζέλος απεκδύεται τον μνημονιακό μανδύα και λανσάρεται ως όψιμος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αυτός που μαζί με τους ομόσταβλους του κουρέλιασαν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και γύρισαν δεκαετίες πίσω τις εργασιακές σχέσεις.
Ο Κουβέλης απειλεί ουσιαστικά με αποχώρηση. αν δεν σταματήσουν οι απαιτήσεις της τρόικας που θίγουν τις αποζημιώσεις.
Μήπως κινδυνεύουμε; Αν πιστέψουμε τα κανάλια, που κανείς μας δεν θέλει να τα παίρνει στα σοβαρά αλλά όλοι αναμεταδίδουν τα όσα λένε, παίχτηκε αυτές τις ώρες για πολλοστή βέβαια φορά η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Νομίζω ότι στο τέλος όλοι θα τα βρούνε και τα λεφτά θα δοθούνε...
Διακοπή της χρηματοδότησης μπορεί να επιφέρει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Παρά τις εκτοξευόμενες απειλές οι εταίροι έχουν καταλάβει καλά ότι κάτι τέτοιο θα έριχνε την Ισπανία στα τάρταρα και την ευρωζώνη να αναρτά τίτλους τέλους.
Αν μπορούσαν να μας είχαν διώξει θα το είχαν κάνει πολλούς μήνες πριν...
Και η επιμήκυνση προαποφασισμένη ήταν, όλοι έβλεπαν ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε.
Απλά ούτε αυτή αποτελεί γιατρικό.
Ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρωθεί είτε σε τρία, είτε σε δεκατρία χρόνια δεν ωφελεί να πάρει επιπρόσθετη περίοδο χάριτος.
Παρά το σκηνικό με της αντιρρήσεις και τις διαφωνίες που καταντά λίγο πολύ γνώριμο, και τη φολκλόρ αντίδραση της ΔΗΜΑΡ το Μνημόνιο ΙΙ θα εφαρμοστεί.
Με ολέθριες συνέπειες στην ήδη ετοιμόρροπη πραγματική οικονομία, με περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ, μέσα από το οποίο πρέπει να αντλούμε τους πόρους με την φορολόγηση του για να αποπληρώνουμε τα δάνεια και αναπόφευκτη απογείωση του ποσοστού χρέους προς ΑΕΠ.
Η Ελλάδα μετατρέπεται γοργά σε Κόσσοβο, μια χώρα δηλαδή που μένει στην ένωση του ευρώ με μηδενική ανάπτυξη και ότι αυτό συνεπάγεται.
Ίσως να είναι καλύτερα να συμβεί κάποιο ατύχημα και να μην εκταμιευτεί η δόση.
Σε εκείνη την περίπτωση το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει γρήγορα να πάρει μέτρα 4,5 δις για να εξαφανίσει τα πρωτογενή ελλείμματα και να περιμένει μέχρι την τελική διαπραγμάτευση για το μέλλον όλης της ευρωζώνης.
Πρέπει να αντέξει για λίγους μήνες με ιδίους πόρους. Για πολύ λίγους μήνες, κάτι που είναι εφικτό.
Το άσχημο είναι ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση δείχνει να ακολουθεί απόλυτα την επιλογή της Γερμανίας για το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα της Κρίσης του 2008.
Στους λαούς έρχεται ο λογαριασμός και όχι στις τράπεζες.
Έτσι είδαμε την ΕΚΤ να φρεσκοτυπώνει και να χαρίζει πέντε τρις στις ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες. και να μην διαθέτει 500 δις για ανάπτυξη στις ελλειμματικές χώρες, κάτι που θα έβγαζε όλη την ευρωζώνη από την Κρίση.
Με παράλληλη την εξέλιξη της άγριας ανακατανομής του πλούτου σε όφελος των ευρωπαϊκών ελίτ, που προκύπτει από την βίαιη φτωχοποίηση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού.
Όντως τελικά είμαστε τα πειραματόζωα .
Τα ίδια που εφαρμόζονται εδώ τα βλέπουμε τώρα στην Ισπανία, με την Ιταλία να ακολουθεί.
Με ολέθριες συνέπειες για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Ακόμα και των Γερμανών που θα δουν τάχιστα την ανεργία τους να τριπλασιάζεται, όταν λόγω της πανευρωπαϊκής ύφεσης οι εξαγωγές τους θα μειωθούν δραματικά.
Μια Γερμανία που ήδη παρατηρεί το 25% των εργατών της να βρίσκεται οριακά στα επίπεδα της φτώχειας και το 50% του πληθυσμού της να κατέχει μόνο το 1% του εθνικού της πλούτου.
Που θα πάει αυτό το πράγμα κανείς δεν μπορεί να προϋπολογίσει.
Όμως ας μην τα παρατήσει κανείς, και να μην αφήσει την κατάθλιψη να τον κυριεύσει.
Ας γίνει κατανοητό ότι παρά τις σειρήνες των ΜΜΕ που λένε το αντίθετο δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ακόμα και το χάος γεννάει την τάξη.
Αρκεί να κρατηθούμε όρθιοι, αλληλέγγυοι με τον πλησίον.
Να πολεμήσουμε την απελπισία και να ετοιμαστούμε να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας.
Τη δική μας και των παιδιών μας...

Blue Nile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου