14.10.12

Δελφίνια δολοφόνοι;


Δολοφόνοι δελφίνια, με στιλέτα και πιστόλια προσαρμοσμένα στο κεφάλι τους;
Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αποτελεί μέρος του νέου προγράμματος θαλασσίων θηλαστικών του πολεμικού ναυτικού της …. Ουκρανίας!

 

Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην εκπαίδευση δελφινιών προκειμένου να ψάχνουν για βόμβες  βυθού, και αφού τις εντοπίσουν, να τις σημαίνουν με σημαδούρες.
Παράλληλα όμως, και σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, υπάρχουν σχέδια ώστε τα δελφίνια να επιτίθενται και σε βατραχανθρώπους του εχθρού, χρησιμοποιώντας ειδικά μαχαίρια και περίστροφα, που θα είναι προσαρμοσμένα στο κεφάλι τους.
Πηγή του ουκρανικού ναυτικού μίλησε για ασκήσεις αντιμετώπισης υποβρυχίων καταδρομέων, που ήδη διεξάγονται στη Σεβαστούπολη, και έχουν σκοπό την προστασία των πολεμικών πλοίων στα λιμάνια.
Η χρήση δελφινιών από το πολεμικό ναυτικό δεν είναι κάτι το καινούργιο.
Η Αμερική τα εκπαιδεύει για μια ολόκληρη σειρά από πολεμικά καθήκοντα.
Η ΕΣΣΔ είχε κι αυτή το δικό της πρόγραμμα, μέχρι που διαλύθηκε ως κράτος.
Τώρα, η Ουκρανία συνεχίζει την σοβιετική παράδοση.
Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι τώρα, τα φιλικά αυτά θηλαστικά, θα εκπαιδεύονται για να σκοτώνουν.
Βέβαια, παλαιότερα, οι Ρώσοι κομάντος εκπαιδεύονταν στην αντιμετώπιση τέτοιων στρατιωτικών δελφινιών, και κάποτε μάλιστα είχαν εκπαιδεύσει τα δικά τους δελφίνια να επιτίθενται με υποδερμικές σύριγγες, γεμάτες με διοξείδιο του άνθρακα! Επίσης, η εκπαίδευσή τους αφορούσε στην τοποθέτηση ναρκών σε πλοία, και μάλιστα τα έριχναν στη θάλασσα με αλεξίπτωτα!
Φήμες για δελφίνια δολοφόνους εξοπλισμένα με σύριγγες υπάρχουν και όσον αφορά στο αμερικανικό ναυτικό.
Το αν όμως τα ουκρανικά δελφίνια έχουν προχωρήσει στη χρήση πιστολιών, είναι κάπως αμφίβολο. Κάποιοι ειδικοί δεν το θεωρούν πιθανό, αφού, όπως λένε, τα δελφίνια μπορούν να είναι επικίνδυνα και από μόνα τους, χωρίς τη χρήση όπλων.
Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει να εφευρεθεί κάποια συσκευή πυροδότησης από μακριά, η οποία όμως ενέχει τον κίνδυνο της εξόντωσης του ίδιου του δελφινιού, λένε.
Επισήμως, το αμερικανικό ναυτικό δεν παραδέχεται ότι εκπαιδεύει δελφίνια με σκοπό την δολοφονία. Αντιθέτως, τα δελφίνια εκπαιδεύονται στο να μεταφέρουν μια συσκευή που ονομάζεται Mark 6 Marine Mammal System, και που αποτελείται από μια σημαδούρα η οποία αφήνεται κοντά στον βατραχάνθρωπο του εχθρού, η οποία στη συνέχεια εκπέμπει ένα ειδικό σήμα που βοηθά στον εντοπισμό του.
Κάτι ανάλογο φαίνεται να κάνει και η Ουκρανία.
Τέλος, οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν και θαλάσσιους ελέφαντες στα πλαίσια του προγράμματος Shallow Water Intruder Detection System. Εκεί, τα θηλαστικά τοποθετούν ένα «βίντσι» με ελατήρια στο πόδι του εχθρικού βατραχανθρώπου, επιστρέφουν, και στη συνέχεια οι χειριστές τους «ψαρεύουν» τον εισβολέα!
Η Αμερική χρησιμοποίησε δελφίνια στον Περσικό Κόλπο, για τον εντοπισμό και αφοπλισμό ναρκών βυθού.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις πάντως, αντέδρασαν αρνητικά. Ποιος ξέρει τι θα κάνουν τώρα, με την περίπτωση της Ουκρανίας.
Τέλος, μια σημαντική ένσταση όσον αφορά στα εν λόγω προγράμματα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δελφίνια δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα εχθρικά από τα φιλικά σκάφη, και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να επιτεθούν στους δικούς τους.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού, και καλά θα κάνουν οι Ουκρανοί ναύαρχοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη.
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου