16.10.12

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;

Έκπληξη προκάλεσε στην πλειονότητα των Ελληνικών μέσων ενημέρωσης η ξαφνική αλλαγή στάσης του, πολλά βαρύ και όχι, διαπραγματευτή εκ μέρους του ΔΝΤ στην Τρόικα, κου Πωλ Τόμσεν.

Εξερχόμενος από την τελευταία του συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση της Τρόικα από την Ελλάδα (μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα), ο κος Τόμσεν δήλωσε: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής, ενώ για τα λίγα που απομένουν περιμένουμε ότι θα τα καλύψουμε σύντομα.»

Ενώ μέχρι νωρίτερα σήμερα φαινότανε να απαιτεί «την Άρτα με τα Γιάννενα» (έκφραση είναι, δεν το λέμε κυριολεκτικά, το επισημαίνουμε επειδή κυκλοφορούν και ηλίθιοι) σε ότι αφορά τα εργασιακά, κάνοντας τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση να χαλάσει τις σόλες των παπουτσιών του στο πήγαινε-έλα, ξαφνικά ο σκληρός διαπραγματευτής μαλάκωσε.

Ίσως, λέμε τώρα, να έχει κάτι να κάνει με την συντονισμένη αντίθεση των τριών πολιτικών αρχηγών απέναντι στις διεκδικήσεις της Τρόικα πάνω στα εργασιακά του Ιδιωτικού Τομέα? Είμαστε τόσο εθισμένοι πλέον στο "ναι σε όλα" του ΓΑΠ που δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ότι, για δες, διαπραγματευτήκαμε!

Ασχέτως της τελικής έκβασης, ας αναρωτηθούμε πόσες πιθανότητες θα είχε η χώρα μας να μη βουλιάξει αν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλεγε και κάνα "ας το σκεφτούμε βρε αδερφέ" πριν εφορμήσει με το κανό του στο Αιγαίο έχοντας υπογράψει τα πάντα. Και ο κος Βενιζέλος τότε από κοντά, μην ξεχνιόμαστε.

Αναμένουμε την επιβεβαίωση του φημολογούμενου κλεισίματος του πακέτου.

Δαίδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου