23.10.12

Τηλεφωνώντας τα μικρόβια!


Οι ειδικοί προειδοποιούν: Αν φοβάστε τα μικρόβια, ξεφορτωθείτε τα smartphones σας.
Τα εν λόγω κινητά, με τις ωραίες ζεστές μεγάλες οθόνες τους, και με την συνεχή επαφή με το πρόσωπο και το κεφάλι σας, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα διάφορα βακτηρίδια που μας κάνουν να αρρωσταίνουμε.

 Επίσης, να μη ξεχνάμε ότι τα παίρνουμε παντού μαζί μας, δηλαδή στην εξοχή, στην τουαλέτα, κλπ.
Όπως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα ειδικά καθαριστικά των κινητών, είτε δεν έχουν αποτέλεσμα, είτε βλάπτουν την συσκευή.


 «Στην ουσία  ταΐζουμε τα μικρόβια…», λέει ένα καθηγητής ανοσολογίας και μικροβιολογίας, συμπληρώνοντας πως «όλοι βλέπουμε την γλίτσα που συσσωρεύεται στα κινητά. Ε λοιπόν, όπου υπάρχει γλίτσα, υπάρχουν και μικρόβια»!
Η εφημερίδα Wall Street Journal έκανε εργαστηριακές δοκιμές με 8 διαφορετικές συσκευές smartphones, και ανακάλυψε πως όλες ανεξαιρέτως περιείχαν μεγάλους αριθμούς κολοβακτηριδίων!
Παράλληλα δοκιμάστηκαν και καθαριστικά, με το οινόπνευμα να είναι το πλέον αποτελεσματικό όλων, μόνο που η Apple και η  BlackBerry απαγορεύουν την χρήση του, επειδή, όπως λένε, κάνει ζημιά στις συσκευές τους.
Πάντως υπάρχει ελπίδα, αφού μια νέα συσκευή που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013, χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες για να σκοτώσει τα μικρόβια, χωρίς να χρειάζεται να έρθει σε επαφή με την συσκευή.
Άλλοι πάλι κατασκευαστές, σχεδιάζουν νέες επιφάνειες για τα τηλέφωνά τους, με μικροσκοπικά σχέδια όμοια με το δέρμα των καρχαριών, που είναι γνωστό για την αντοχή του στα βακτηρίδια.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου