12.10.12

Η «βάναυση» ελληνική αστυνομία!



Ανέκαθεν πίστευα ότι καλώς ή κακώς, τα ΜΑΤ της Ελλάδας θα πρέπει να είναι από τις πιο έμπειρες κατασταλτικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εδώ και δεκαετίες δίνουν πραγματικές μάχες στους δρόμους της Αθήνας (κυρίως) απέναντι σε κάθε είδους μπαχαλάκια, χούλιγκαν, κλπ.
Και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν άγρια σκυλιά, μάνικες, αύρες, ή εκκενωτές ηλεκτρικού ρεύματος όπως οι συνάδελφοί τους σε άλλες πιο προηγμένες χώρες.



 Η δημοκρατία είναι αυτή που είναι, και πάνω απ όλα επιτρέπει τις διαμαρτυρίες, τις πορείες, τις διαδηλώσεις, και γενικά τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Ακόμη όμως και η δημοκρατία έχει ανάγκη από τα ΜΑΤ της.
Τόσα χρόνια λοιπόν, που η ελληνική αστυνομία έδινε καθημερινές μάχες με τους διάφορους κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές και μη, κανενός ξένου το αυτί δεν ίδρωνε.
Όπως λοιπόν τα διεθνή ΜΜΕ έμαθαν οψίμως την Ελλάδα λόγω της κρίσης, έτσι τώρα, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Μέρκελ,  έμαθαν και τα ελληνικά ΜΑΤ.
Ακόμη και ο πολύς Guardian, αφιερώνει άρθρο στην «βαναυσότητα» των αστυνομικών μας.
Όπως αναφέρει λοιπόν, οι ελληνικές αρχές ανησυχούν για καταγγελίες που έχουν να κάνουν με σκοτεινές διασυνδέσεις αστυνομικών, και Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με το άρθρο, η αστυνομία επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν στη διάρκεια της παρουσίας της Μέρκελ στη χώρα μας.
Υπάρχουν, λέει, μαρτυρίες, αλλά και φωτογραφίες, που θέλουν τα ΜΑΤ να χρησιμοποιούν ως ασπίδα μια γυναίκα διαδηλώτρια!
Ένας αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να δηλώνει συγκλονισμένος, λέγοντας πως «ποτέ δεν θα ξεχάσω το πρόσωπό της… την μεταχειρίζονταν σαν αντικείμενο… ήταν σοκαρισμένη… σίγουρα την χρησιμοποιούσαν ως ασπίδα».
Αναφερόμενη η εφημερίδα σε ένα άλλο περιστατικό, περιγράφει πως κάποιοι συλληφθέντες δήλωσαν ότι ξεφτιλίστηκαν, και βασανίστηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι τους απείλησαν ότι θα δώσουν τις διευθύνσεις κατοικίας τους στην  «νεοναζιστική» Χρυσή Αυγή!
Μια κοπέλα μάλιστα δήλωσε πως αφού την συνέλαβαν, την έφτυναν, και της έλεγαν πως θα πεθάνει, όπως πέθαιναν οι παππούδες της στον εμφύλιο πόλεμο!
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν επανάληψη της σκληρής καταστολής που έζησε η Ελλάδα στη περίοδο της χούντας.
Όπως λένε, «η αστυνομία είναι θυμωμένη, λόγω της λειψανδρίας αλλά και των μειωμένων τους μισθών. Πολλοί αστυνομικοί ριζοσπαστικοποιούνται προς τα δεξιά, και εναντιώνονται στην κυβέρνηση…».
Και όλα αυτά από μια χώρα όπου οι εκεί αστυνομικοί δέρνουν μέχρι και καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια διαδηλωτές….

S.A.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου