15.10.12

Ούτε ταινία να ήταν!


Μερικές φορές η πραγματικότητα είναι πιο δραματική, ή και πιο φαιδρή, από οποιαδήποτε σκηνοθετική απόπειρα στον κινηματογράφο.


Σύμφωνα λοιπόν με το αμερικανικό δίκτυο ABC, πριν η CIA καταφέρει τελικά να δολοφονήσει το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα Anwar al-Awlaki, χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), είχε αποπειραθεί να τον βγάλει από την μέση με πολλούς άλλους περίεργους τρόπους.
Όπως αναφέρει μια εφημερίδα της Δανίας, η CIA είχε προσπαθήσει να τον παντρέψει!
Πως; Η αμερικανική μυστική υπηρεσία προσέλαβε, με αμοιβή $250.000, έναν διπλό πράκτορα της Αλ Κάιντα, προκειμένου να κάνει το προξενιό.
Ο πράκτορας αυτός είναι ένας Δανός, ονόματι Morten Storm,  που είχε προσηλυτιστεί στον ισλαμισμό, και διατηρούσε στενές σχέσεις με τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.
Προς επίρρωση της όλης ιστορίας, ο Storm έδειξε στην εφημερίδα τα αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών του, που συμπεριλαμβάνουν βίντεο, και emails, που αντάλλασσε ο Awlaki με μια Μουσουλμάνα από την Κροατία, που ονομάζονταν Aminah.
Ο Δανός πράκτορας προσέγγισε την Aminah μέσα από το Facebook, όταν έμαθε πως ο Awlaki ψάχνει για νύφη, κατά προτίμηση Ευρωπαία.
Η Aminah τσίμπησε το δόλωμα, γράφοντας μάλιστα σε μήνυμά της πως είναι μια 32χρονη «έτοιμη να ζήσει κινδύνους, και πρόθυμη να θυσιαστεί για τον Αλλάχ»!
Ο Storm οργάνωσε με επιδεξιότητα το προξενιό, αλλά το σχέδιο της δολοφονίας απέτυχε.
Το σχέδιο αφορούσε στον θάνατο του ζευγαριού από επίθεση drone, που θα τους εντόπιζε μέσω ειδικής συσκευής που είχε τοποθετήσει η CIA σε βαλίτσα της Aminah.
Ευτυχώς για τον Awlaki, η ασφάλεια του πρόλαβε και απομάκρυνε την εν λόγω βαλίτσα, όταν το ζευγάρι πρωτοσυναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Υεμένης.
Ο γάμος όμως πέτυχε, και μάλιστα, όταν τελικά η CIA κατάφερε να δολοφονήσει τον τρομοκράτη, η τεθλιμμένη χήρα Aminah πρότεινε στον «φίλο» της Morten Storm, να εκδικηθεί τον θάνατό του αυτοκτονώντας σε βομβιστική ενέργεια.
Η Αλ Κάιντα όμως απέρριψε την πρότασή της….

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου