24.10.12

Επετεύχθη συμφωνία για τα εργασιακά


Το πέρας των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πακέτο και των εργασιακών με την Τρόικα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, κος Στουρνάρας. Ήδη έχουνε ενημερωθεί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά για την υποχώρηση της Τρόικα στο θέμα και ακολουθεί το Eurogroup Working Group, όπως δήλωσε ο Υπουργός: «Το πακέτο έχει κλείσει. Παρασκευή και Δευτέρα ο Τσακλόγλου (ο πρόεδρος του ΣΟΕ) θα ενημερώσει το Eurogroup Working Group ότι το πακέτο έκλεισε.»


Το φλέγον ζήτημα των αποζημιώσεων για τις απολύσεις έκλεισε με υπαναχώρηση της Τρόικα στο  χρόνο προειδοποίησης για απόλυση προκειμένου να δοθεί μειωμένη αποζημίωση και στον υπολογισμό των αποζημιώσεων μετά τα 16 έτη.

Ο χρόνος προειδοποίησης έκλεισε στους 4, από 3 που ζητούσε η τρόικα, μήνες, ενώ ο υπολογισμός της αποζημίωσης προβλέπει 12 μισθούς για τα πρώτα 16 έτη και έως 6 μισθούς για τα επιπλέον έτη, με πλαφόν τα 2000 ευρώ (ανά μισθό), όταν η Τρόικα επέμενε σε υπολογισμό βάσει του κατώτατου μισθού.

Τα μέτρα αναμένεται να έρθουν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα (ο οποίος θα έχει νέα τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα αργότερα σήμερα),  με τη μορφή του κατεπείγοντος σε δύο νομοσχέδια και η συζήτηση και ψήφισή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων και, κυρίως, του κου Κουβέλη, ο οποίος είχε εκφράσει και τις μεγαλύτερες ενστάσεις για τις απαιτήσεις της Τρόικα.

(Και φυσικά των κλασικών μίζερων που θα αρχίσουν τα περί προσυμφωνημένων και επικοινωνιακών παιχνιδιών.)

TopGunZ

2 σχόλια:

  1. Ορθή γραφή είναι το επετεύχθη ή στη δημοτική το επιτευχθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή