10.10.12

Ο τσίτσιδος ακτιβιστής, και οι τσολιάδες.



Βρε τι σου είναι αυτή η νέα μορφή της άμεσης δημοσιογραφίας, που έχει γίνει πλέον καθεστώς, χάρη στο διαδίκτυο, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!  


Είτε γίνεται επανάσταση, είτε πόλεμος, είτε … καπνίζει τα πούρα της στην Ψαρρού η τάδε μοντέλα, κάποιος ερασιτέχνης δημοσιογράφος είναι ήδη εκεί, απαθανατίζοντας την εικόνα, και προσφέροντας άμεση (κυριολεκτικά) ηλεκτρονική πληροφόρηση στο φιλοθεάμον κοινό, που διψασμένο για συνεχή ενημέρωση, κάθεται επάνω από τις κάθε είδους οθόνες, αναμένοντας το φρέσκο πράγμα.

Και ως εδώ, όλα καλά.

Μερικές όμως φορές, ο υπερβάλλον ζήλος, και ο ερασιτεχνισμός, καταλήγουν σε οδυνηρά «δημοσιογραφικά» αποτελέσματα.

Κλασικό παράδειγμα η χθεσινή περίπτωση του τσίτσιδου στρίκερ, που όση ώρα παρέμενε η φράου Μέρκελ στην πρωτεύουσα, αυτός διέσχιζε οριζόντια, κάθετα, και διαγώνια το «ιστορικό κέντρο» της πόλης.
Και όπου πήγαινε, οι κάμερες και τα κινητά ήταν εκεί για να τον αποτυπώσουν, και να στείλουν, μέσω του ίντερνετ, την «σέξι» εικόνα σε όλες τις άκρες της οικουμένης.
Και μαζί με τις φωτογραφίες του «προικισμένου» ακτιβιστή, να και τα περισπούδαστα άρθρα και οι αναλύσεις σε μπλόγκς και πόρταλς, να τα επιτόπια ρεπορτάζ, να τα άμεσα online σχόλια, και άλλα πολλά χαριτωμένα.

Το τι άκουσα, και το τι διάβασα, όλη μέρα χθες δεν λέγεται.
Ο ένας έλεγε ότι είναι «οικολόγος» ακτιβιστής, που θέλει να μας ευαισθητοποιήσει.
Ο άλλος μιλούσε για δραπέτη από ιδιωτικό ψυχιατρείο!
Άλλος ήταν σίγουρος πως επρόκειτο για χρυσαυγίτη, που τον έγδυσαν οι αντιεξουσιαστές, και που έτρεχε να βρει καταφύγιο και προστασία στις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Κάποιος μάλιστα υποψιασμένος «ανταποκριτής» θεώρησε ύποπτο το γεγονός ότι ο χαρωπός δρομέας «έσπευδε προς την αστυνομία» για να προστατευτεί.
Αφήνοντας δηλαδή (ο δαιμόνιος ρεπόρτερ) να υπονοηθεί, ότι υπάρχει αγαστή μυστική, και υπόγεια συνεργασία μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των ΜΑΤ!
Εν τω μεταξύ, ο τρελαμένος γυμνιστής συνέχιζε να τρέχει, παρακάμπτοντας με ζογκλερικούς ελιγμούς τους ξελιγωμένους στα γέλια Ματατζήδες.
Κάποιοι τον είδαν στο Σύνταγμα. Άλλοι στην Ομόνοια.
Μέχρι και στο Μαρούσι τον εντόπισαν μερικά τσακάλια, να τρέχει ολόγυμνος…

Όσον αφορά στο γιατί έτρεχε, εκεί να δείτε αναλύσεις και ερμηνείες!
Άλλος έλεγε ότι ήταν Άγγλος αγανακτισμένος.
Άλλος ότι ήταν Γερμανός πρώην πυροσβέστης, απολυμένος και άνεργος.
Άλλος ότι ήταν συνδικαλιστής των ναυπηγείων, που έτρεχε να … π….ει την Μέρκελ.
Άλλος ότι έψαχνε ταξί, ότι έψαχνε την Κουντουρά, την Δούρου, ή τον …. Πάντζα!
Άλλος ότι έτρεχε να κρυφτεί από τον λάγνο Κουράκη!
Και άλλος, ότι έψαχνε να βρει γιατρό του ΕΟΠΥ (πρωκτολόγο)!
Ο καθένας είχε την δική του ερμηνεία και εξήγηση.

Εν τω μεταξύ ο τύπος συνέχιζε να τρέχει.
Μέχρι που συνελήφθη, και ομολόγησε.
Είναι, λέει, Αμερικάνος, που ζει χρόνια στην Αθήνα, και που ήθελε έτσι να διαμαρτυρηθεί για την κρίση που πλήττει την χώρα μας.
Ένας σύγχρονος φιλέλληνας δηλαδή.
Τόσο απλά.
Ευτυχώς που δεν έβαλε στο μάτι και κανέναν τσολιά μπροστά από την Βουλή, γιατί μετά θα ζούσε κι αυτός το όνειρο, όπως φαντάζομαι το έζησαν διάφοροι αλαφροΐσκιωτοι φιλέλληνες του 1821!
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, κρίση ξεκρίση, η «φούστα» του τσολιά, παραμένει βαριά!!!!!!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου