24.10.12

Το πιο ηλίθιο δικαστήριο;


Όπως σας ενημερώσαμε πρώτοι εδώ , στο άρθρο μας για την προχθεσινή καταδίκη των Ιταλών σεισμολόγων, πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις επιστήμες στην Ιταλία, και όχι μόνο.
Οι αντιδράσεις εναντίον της εν λόγω απόφασης είναι πλέον … παγκόσμιες, και από αυτές,  σταχυολογούμε μερικές…



Το Above the Law blog, που ασχολείται με γενικά νομικά ζητήματα, χαρακτηρίζει το ιταλικό δικαστήριο που καταδίκασε τους έξι επιστήμονες, ως «το πιο ηλίθιο δικαστήριο του κόσμου».
Και διευκρινίζει πως ενώ οι κατήγοροι μιλάνε για παροχή ανακριβών, ατελών, και αντικρουόμενων επιστημονικών απόψεων από πλευράς των κατηγορουμένων, αυτό δεν αρκεί για να τους καταδικάσει κανείς, αφού «βρε πανηλίθιοι, η γη είναι αυτή που μας παρέχει ανακριβείς, ατελείς, και αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν θα καταστρέψει ή όχι την άνευ σημασίας ανθρώπινη εγκατάσταση σας… Οι επιστήμονες έκαναν μια απλή πρόβλεψη»!
Και καταλήγει, πως η δικαστική αυτή ετυμηγορία θυμίζει πολύ την καταδίκη του Γαλιλαίου από την εκκλησία.
Από την πλευρά του, το Christian Science Monitor γράφει πως «ποτέ άλλοτε, από την εποχή που η καθολική ιερά εξέταση καταδίκασε τον Γαλιλαίο σε κατ οίκον περιορισμό, επειδή δίδασκε την αιρετική άποψη ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, δεν έχει γίνει τόσο μεγάλο λάθος αναφορικά με τις επιστήμες, από ιταλικό δικαστήριο».
Ο καθηγητής νομικής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης λόρδος Robert May αναφέρει στο AFP, πως μια τέτοια ετυμηγορία ίσως να είχε νόημα στον σκοτεινό μεσαίωνα, μαζί με αυτήν εναντίον του Γαλιλαίου, αλλά στην σημερινή εποχή πρόκειται απλά για μια ντροπή για την ιταλική κυβέρνηση, και όλους όσοι έχουν σχέση με αυτήν.
Τέλος, το PhysicsCentral γράφει: «Αν η καταδίκη ισχύσει και στο εφετείο, τότε θα είναι πλέον πολύ επικίνδυνο για τους Ιταλούς επιστήμονες να προσφέρουν τις συμβουλές τους. Και έτσι, το μόνο που θα  απομένει τότε στους Ιταλούς θα  είναι τα φύλλα τσαγιού, οι κάρτες Ταρώ, και τα μέντιουμ. Κρίμα στην Αναγέννηση….».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου