25.10.12

Να και μερικές ευχάριστες μειώσεις


Να και κάποιες μειώσεις που έρχονται σαν καλό νέο. Σίγουρα θα υπάρξουν οι κλασικοί αγγελιαφόροι της μιζέριας με τα φοβερά τους επιχειρήματα, αλλά ας περάσουμε στην είδηση. Με εγκύκλιο του κου Χρ. Σταϊκούρα εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία που προβλέπει καταργήσεις και μειώσεις αποδοχών ανώτερων πολιτικών αξιωματούχων του Κράτους.

Συγκεκριμένα:

-Καταργούνται αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου 2012 τα έξοδα παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, καθώς και του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης.

-Μειώνεται κατά 50%, από 1-9-2012, η παρεχόμενη μηνιαία χορηγία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία πλέον θα ανέρχεται στο διπλάσιο των απολαβών των βουλευτών αντί του τετραπλασίου.

-Η μηνιαία χορηγία που καταβάλλεται στους διατελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 ανέρχεται, από 1ης Σεπτεμβρίου, σε ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες απολαβές των βουλευτών.

TopGunZ (με πληροφορίες από Καθημερινή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου