25.10.12

Σημαντικό για συνταξιούχους ΟΑΕΕ!


Ξεκινάει η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στις 12 Νοεμβρίου 2012, με χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Για την απογραφή απαιτείται η φυσική παρουσία του δικαιούχου στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου και τηρείται ο λογαριασμός του, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά είναι:
-Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
-Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
-Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
-Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Επίσης, συστήνεται ο συνταξιούχος να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού, στον οποίον και πιστώνεται η σύνταξή του, κατά την προσέλευση του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, ενώ ξεχωριστή απογραφή θα γίνει για κάθε παροχή προς τον δικαιούχο (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δε διαθέτει ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ, θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την έκδοσή τους.

Από την απογραφή μέσω φυσικής παρουσίας εξαιρούνται: συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία. Η απογραφή των ως άνω θα γίνεται από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού. Ανά κατηγορία, θα ορίζονται και τα απαραίτητα επιπλέον δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις στην επιστολή που θα λάβουν.

Παράλειψη απογραφής, συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου