17.10.12

Ποδήλατο από … χαρτί!



Αν τυχόν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, τότε θα πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον,  οικολογικό, και πάνω απ όλα φτηνό μαζικό  προϊόν.

 

Ένας εφευρέτης από το Ισραήλ, κατάφερε να κατασκευάσει ένα λειτουργικό ποδήλατο, από χαρτόνι.
Τώρα, ελπίζει πως θα μπορέσει να το βγάλει και στην αγορά.
Σύμφωνα με τον εμπνευστή του Izhar Gafni, το ποδήλατο αυτό, που κοστίζει μόλις $20, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, χάρη στα ειδικά εμποτισμένα οργανικά του υλικά, που το καθιστούν αδιάβροχο, αλλά και αντιπυρικό!
Δεν διαθέτει κανένα μεταλλικό κομμάτι, ενώ οι ρόδες του είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα παλιά ελαστικά αυτοκινήτων. Παράλληλα, μπορεί να δεχτεί και την τοποθέτηση ενός απλού κινητήρα.
Όπως αναφέρει ο πολυμήχανος Ισραηλινός, «πάντα με έλκυαν οι αντισυμβατικές τεχνολογίες υλικών… και έτσι συγκέντρωσα πολλές από αυτές σε ένα μόνο προϊόν. Εργάστηκα επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να ενισχύσω τα αδύναμα σημεία που υπάρχουν στο χαρτόνι εξαιτίας των ιδιοτήτων του».
Πιστεύει μάλιστα, πως το εν λόγω ποδήλατο θα είναι πολύ χρήσιμο στα κράτη του τρίτου κόσμου.
Προς το παρόν, το φτηνό αυτό οικολογικό ποδήλατο θα βγει στην αγορά του Ισραήλ μέσα στον επόμενο χρόνο, και ο δημιουργός του ελπίζει πως στη συνέχεια οι πωλήσεις του θα πάρουν φωτιά, και θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ήδη, τα διεθνή ΜΜΕ (Time, Reuters, The Street, Design Taxi) αφιερώνουν θετικές κριτικές στο εγχείρημα του.
Δείτε το σχετικό video

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου