19.10.12

Ένα επιπλέον εκατομμύριο Αμερικάνοι στην πρόνοια μέσα σε ένα χρόνο

Ο αριθμός των Αμερικανών που απευθύνονται στην κυβέρνηση για βοήθεια σημείωσε για άλλη μια χρονιά δραματική αύξηση. Περισσότεροι από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί σήμερα είναι εγγεγραμμένοι στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα διανομής τροφίμων, διπλάσιοι από ότι ήταν μέχρι πριν μια δεκαετία.



Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Γεωργίας αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας, με τα τελευταία στοιχεία από το μήνα Ιούλιο του 2012 να ανεβάζουν τον αριθμό των δικαιούχων σε 46.681.833 άτομα. 

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν κουπόνια τροφίμων από ότι πριν ένα χρόνο. Πέρυσι, το RT ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στο σύστημα με τα κουπόνια τροφίμων ανέρχονταν περίπου στα 45 εκατ. ή 15% του πληθυσμού της χώρας! 

Συγκριτικά, μόνο 31.980.000 άνθρωποι λάμβαναν βοήθεια τον Ιανουάριο του 2009, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barak Obama ανέλαβε τα καθήκοντά του, το οποίο σημαίνει πως είχαμε μια αύξηση κατά 15 εκατομμύρια περίπου σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Στα μισά της πρώτης θητεία του Τζορτζ Μπους, το νούμερο αυτό ανερχόταν σε μόλις 19,1 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουνε κατηγορήσει με αφορμή τα τελευταία νέα το Υπουργείο Γεωργίας πως διαφημίζει ανοιχτά το πρόγραμμα σε «μη-πολίτες», καθιστώντας ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενα προγράμματα πρόνοιας διαθέσιμα σε αυτούς που ελάχιστα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας. 

«Το Υπουργείο έχει εμπλακεί σε μια ιδιαίτερα επιθετική διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση του προγράμματος με τα κουπόνια τροφίμων. Μεταξύ αυτών των προσπαθειών συγκαταλέγεται η συνεργασία με την κυβέρνηση του Μεξικού και αφορά τη διαφήμιση του προγράμματος σε Μεξικανούς υπηκόους, οικονομικούς μετανάστες και μη-πολίτες μετανάστες. Εν μέρει, αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι ο αριθμός των μη-πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα να έχει τετραπλασιαστεί από το 2001,» δηλώνουν εκπρόσωποι από τη Ρεπουμπλικανική πλευρά της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Συγκλήτου. 

«Οι συνολικές δαπάνες για κουπόνια τροφίμων αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 800 δις δολάρια για τα επόμενα 10 χρόνια, με 1 στους 9 να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή. Ούτε η συμμετοχή στο πρόγραμμα, ούτε οι δαπάνες για αυτό αναμένεται να επιστρέψουν στα προ της ύφεσης επίπεδα τα επόμενα 10 χρόνια », προσθέτουν οι νομοθέτες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο The Weekly Standard. 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρεία, Mitt Romney, κατηγόρησε επίσης την αριστερά για την εκτίναξη του αριθμού, επιτιθέμενος στον Πρόεδρο Obama κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού debate αυτής της εβδομάδας αναφορικά με το ρεκόρ του τελευταίου στην παροχή τροφίμων με κουπόνια. Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την αμερικανική οικονομία, την Τρίτη το βράδυ, ο Romney παρατήρησε: «Τι λέτε για τα κουπόνια τροφίμων? Όταν [ο Obama] ανέλαβε τα καθήκοντά του, 32 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν στο πρόγραμμα. Σήμερα, 47 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν κουπόνια τροφίμων.» 

Για τη μετάφραση TopGunZ, από το RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου