13.10.12

Ο μίτος της "Αριάδνης" βγάζει τα ταμεία από τον λαβύρινθο


Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς της Κυβέρνησης (αυτής και αρκετών παρελθόντων για να πούμε την αλήθεια). Από τις μεταστεγάσεις και τους μαϊμού συνταξιούχους, μέχρι την ανάληψη του πολιτικού κόστους για μεγάλο μέρος των μέτρων της Τρόικας.

Σε αυτό το μοτίβο, εξήγγειλε το πρόγραμμα "Αριάδνη": κάθε περίπτωση γάμου, διαζυγίου και θανάτου πρέπει να καταγράφεται μέσω συμβολαιογράφου και να περνάει ως πληροφορία στην κεντρική διοίκηση. Αυτό γίνεται γιατί οι συμβολαιογράφοι είναι ο μόνος κλάδος που συνδέεται άμεσα  με τα πληροφοριακά συστήματα του κράτους, σε μεγαλύτερο βαθμό κι από πολλές από τις υπηρεσίες του! Το σύστημα αυτό θα διακοπεί όταν θα είναι έτοιμα και διασυνδεδεμένα τα ληξιαρχεία. Έτσι, μετά την φετινή απογραφή, τα ταμεία από εδώ και πέρα θα έχουνε άμεση ενημέρωση για κάθε μεταβολή οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων τους. Υπολογίζεται ότι από το μέτρο, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2013, μέσω της πάταξης του φαινομένου των παράνομων παροχών από τα ταμεία, θα εξοικονομηθούν περίπου 500 εκ. ευρώ το χρόνο.

Κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, το δάκτυλο που κοιτάνε όλοι, αδιαφορώντας για το φεγγάρι των 500 εκ., είναι το συζητούμενο κόστος αυτών των πράξεων, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 50 ευρώ εφ' άπαξ, αλλά για τον ασφαλιζόμενο θα είναι πρακτικά δωρεάν, καθώς το κόστος θα καλύπτεται από τα ταμεία. Όπως ανακοίνωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν από την λειτουργία του συστήματος, αλλά αντιθέτως θα επωφεληθούν τελικά από τη ρευστότητα που θα εξοικονομήσουν τα ταμεία μέσω της εξάλειψης του φαινομένου των παράνομων συντάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου