10.10.12

Το "λάμδα" στο Χριστουγεννιάτικο καλάθι των Harrods


Το ιστορικό πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου ετοιμάζει κάθε χρόνο ένα ειδικό καλάθι για τα Χριστούγεννα, απευθυνόμενο στους λάτρεις της εκλεπτυσμένης κουζίνας.

Στη φετινή έκδοση περιλαμβάνεται και ένα Ελληνικό προϊόν, το ελαιόλαδο πολυτελείας του κυρίου Γιώργου Κολλιόπουλου με την επωνυμία "λάμδα". Από το 2007 η εταιρία Speiron προωθεί την καθιέρωση του Ελληνικού ελαιόλαδου ως premium αγαθού και καθιερώνει σιγά σιγά το brandname του "λ" σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κος Κολλιόπουλος αποτελεί έναν από τους λίγους ανθρώπους που δεν πτοήθηκαν από την αργοπορία και γραφειοκρατία του Ελληνικού κράτους, στην προσπάθειά του να επιτύχει την πρόσδοση επιπρόσθετης αξίας σε ένα ανεκμετάλλευτο ουσιαστικά Ελληνικό προιόν.

Όλοι γνωρίζουμε πως συστηματικά Ιταλοί και Ισπανοί αναμιγνύουν στα ελαιόλαδά τους εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό λάδι ώστε να ανεβάζουν την ποιότητά τους και μετά να τα μοσχοπουλάνε στη διεθνή αγορά ως συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Η διαστρεβλωμένη άποψη του Ελληνικού χώρου για την αγροτική επιχειρηματικότητα, η πολιτική των επιδοτήσεων και η αποτυχία των συνεταιρισμών, έχει αποτρέψει εδώ και δεκαετίες τους Έλληνες παραγωγούς από το να  καθιερώσουν τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελληνικής γης στη διεθνή σκηνή, παρά την μανία που υπάρχει με τη Μεσογειακή διατροφή εδώ και πολλά χρόνια. Το ελαιόλαδο "λ" δείχνει που μπορεί να φτάσει το Ελληνικό προϊόν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια προσεκτικής δουλειάς.

Το καλάθι του Harrods, The Harrodian όπως ονομάζεται, κοστίζει 2500 λίρες και περιλαμβάνει εκλεκτά τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο.

Δαίδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου