18.10.12

Τέλος εποχής και για το Newsweek….


Η ψηφιακή επανάσταση στον χώρο των ΜΜΕ ολοκληρώνεται.
Ήρθε πια και η σειρά του διάσημου ειδησεογραφικού περιοδικού Newsweek, να εγκαταλείψει την έντυπή του μορφή, και να κυκλοφορεί αποκλειστικά online.

 

Η οριστική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα έρθει για το περιοδικό τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με μια αναμενόμενη απόφαση της αρχισυντάκτριας των Newsweek και  Daily Beast Tina Brown.
Όπως αναφέρει η Brown σε εσωτερικό υπόμνημα προς το προσωπικό του περιοδικού, «είμαστε σε εκείνο το σημείο καμπής, όπου μπορούμε πια να αγγίζουμε το αναγνωστικό μας κοινό σε all-digital format… κάτι που δεν ίσχυε πριν από δυο χρόνια».
Η ανακοίνωση αυτή ήταν εν μέρει αναμενόμενη, με δεδομένες τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα έντυπα ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την πλήρη σχεδόν επικράτηση της διαδικτυακής ανάγνωσης από το παγκόσμιο κοινό.
Η τελευταία έντυπη έκδοση του περιοδικού θα είναι αυτή της 31/12/12.
Παράλληλα με την μετάβαση στη νέα εποχή, το περιοδικό θα προχωρήσει και σε μειώσεις προσωπικού.
Από το νέο έτος, οι αναγνώστες του θα μπορούν να το απολαμβάνουν στο ίντερνετ, πληρώνοντας κάποια συνδρομή.
Τα Newsweek και  Daily Beast θα αποτελέσουν μια νέα δημοσιογραφική οντότητα που θα ονομάζεται Newsweek Global.
Όπως λέει η Brown, «δεν αποχαιρετάμε το περιοδικό, αλλά το μεταλλάσσουμε. Παραμένουμε αφοσιωμένοι σε αυτό, και στο είδος της  δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί…».
Έτσι, μετά από 80 ολόκληρα χρόνια, άλλο ένα σύμβολο της έντυπης δημοσιογραφίας σηκώνει ψηλά τα χέρια και παραδίνεται στο διαδίκτυο, που έχει αλώσει τα πάντα.
Τον περασμένο Ιούνιο, και το SmartMoney μετατράπηκε σε καθαρά ψηφιακή οντότητα.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου