11.10.12

Στήθος με στήθος οι Romney και Obama.


Η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού τα έχει όλα. Ανατροπές, αγωνία, κλπ.


Η θετική εμφάνιση του Mitt Romney στο πρόσφατο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, συνεχίζει να του δίνει πόντους στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.
Η διαφορά του όμως από τον Obama, είναι απειροελάχιστη.
Μια τελευταία δημοσκόπηση των New York Times/Quinnipiac/CBS, δεν δείχνει καμιά βελτίωση για τον Romney στις πολιτείες Colorado, Virginia, και Wisconsin.
Ότι κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος από το ντιμπέιτ, μοιάζει να το αναπληρώνει ο αντίπαλός του, κυρίως  εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού ανεργίας που μαστίζει την Αμερική, και που αποδεικνύεται κρίσιμος παράγοντας στις επερχόμενες εκλογές.
Τα καλά νέα όμως για τον Romney είναι η αλλαγή της στάσης των ψηφοφόρων, αφού τα 2/3 σήμερα πιστεύουν πως έχει μεγαλύτερες αρχηγικές ικανότητες από τον νυν πρόεδρο, ενώ παράλληλα άρχισε επιτέλους να οργανώνεται και να κινητοποιείται η ρεπουμπλικανική του βάση.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Obama παραμένει πιο δημοφιλής, ενώ θεωρείται και σαφώς πιο αξιόπιστος από τον αντίπαλό του.

 
 
Μια άλλη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό των Wall Street Journal και NBC, δείχνει τον Romney να κερδίζει μερικώς σε κάποιες πολιτείες, να είναι στα ίδια ποσοστά με τον Obama στη Florida και στη  Virginia, αλλά να ακολουθεί από πίσω στο κρίσιμο Ohio.
Παράλληλα, η δημοσκόπηση αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά το ντιμπέιτ μπορεί και να μην έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού μόλις το 6-7% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν με βάση την παρουσία των δυο υποψηφίων σε αυτό.
Όπως λέει ένας δημοσκόπος, οι περισσότεροι είχαν ήδη από πριν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου