10.11.12

Ο μακελάρης διαμαρτύρεται!


Θυμόσαστε εκείνον τον ημιπαράφρονα Νορβηγό μακελάρη;
Τον «νεοναζί» Anders Behring Breivik, που ομολόγησε την εν ψυχρώ δολοφονία 77 αθώων ανθρώπων;

 
Ε, λοιπόν, δεν φτάνει που είναι τυχερός και εκτίει την ποινή του σε νορβηγική φυλακή, και όχι σε καμιά ρωσική, αλλά τώρα παραπονιέται πως οι συνθήκες κράτησής του είναι «απάνθρωπες», και πως του στερείται η ελευθερία της έκφρασης!

Και μιλάμε για χώρα, της οποίας το σωφρονιστικό σύστημα είναι ακόμη πιο χαλαρό κι απ΄αυτό της Ελλάδας (αν είναι κάτι τέτοιο ποτέ δυνατό).
Όπως λέει ο δικηγόρος του, ο Breivik συνέταξε μια επιστολή διαμαρτυρίας, γκρινιάζοντας για το γεγονός ότι τον έχουν βάλει σε πτέρυγα υψηλής ασφαλείας!
Ο «τρελός» δολοφόνος είναι ο μόνος κρατούμενος στην συγκεκριμένη πτέρυγα, το καθεστώς ασφάλειας της οποίας είναι το πιο αυστηρό σε ολόκληρη την Νορβηγία.
Στην επιστολή του προς τις αρχές της φυλακής, ο Breivik διαμαρτύρεται για την λογοκρισία στην αλληλογραφία του, καταγγέλλοντας την ως στέρηση της ελευθερίας έκφρασης που δικαιούται.
Επίσης, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι του επιτρέπουν την χρήση μόνο ενός ειδικού και ευλύγιστου στυλό, το οποίο όμως του προκαλεί … κράμπες, με αποτέλεσμα να κατηγορεί τις αρχές για «ακραίο σαδισμό εις βάρος του».
Θυμίζουμε ότι, παρά την δολοφονία 77 ανθρώπων, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μόλις 21 χρόνια φυλάκισης!
Στην Ελλάδα, μπορεί και να ήταν ήδη έξω (έστω με 5θήμερη άδεια).

S.A. (AP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου