25.11.12

Η τρέλα πάει στα αγάλματα.


Κανείς δεν ήξερε αν είναι αγανακτισμένος, που βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί, ή απλά τρελαμένος που παρίστανε το πουλί.

Παρά λοιπόν το τσουχτερό κρύο, ένας Άγγλος ξεγυμνώθηκε χθες, σκαρφάλωσε, και έκατσε επάνω στο άγαλμα του πρίγκιπα Γεωργίου στο κέντρο του Λονδίνου.


Η αστυνομία, που κατέφθασε, προσπαθούσε να τον πείσει να κατέβει, αλλά ο άνθρωπος – πουλί ήταν ανένδοτος, και απλά κουνούσε τα φτερ… χέρια του.
Το πλήθος των περίεργων μαζεύτηκε γύρω από το άγαλμα, και οι αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία στην πλατεία Trafalgar.
Τελικά, ύστερα από τρεις ολόκληρες ώρες μέσα στο κρύο, η αστυνομία κατάφερε να τον πείσει να κατέβει, και στην συνέχεια τον συνέλαβε, οδηγώντας τον στο πλησιέστερο ψυχιατρείο.
Όπως λέει μια Αμερικανίδα τουρίστρια, που ήταν μάρτυρας της αλλόκοτης αυτής «διαμαρτυρίας», «ξεκαρδίστηκα στα γέλια… ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία».

Οι καταστηματάρχες όμως της περιοχής δυσανασχέτησαν, αφού η πρόσβαση του κοινού είχε αποκλειστεί από την αστυνομία.
Ένα μάλιστα ιδιοκτήτης παμπ είναι πυρ και μανία για την χαμένη πελατεία του, ενώ εξέφρασε και την απορία του γιατί να χρειάζονται 8 περιπολικά, δυο πυροσβεστικά οχήματα, και τέσσερις ιππείς της αστυνομίας, για να ελέγξουν έναν τρελό!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου