26.11.12

Η ευτυχία φέρνει… χρήματα.



Η άποψη που επικρατεί γενικά είναι πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Και οι γνώμες επ’ αυτού διίστανται.
Ισχύει όμως το αντίθετο. Και αποδεικνύεται επιστημονικά.



Κάποιοι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσοι εξ’ ημών είναι ευτυχισμένοι ως έφηβοι, καταλήγουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, όταν φτάνουν τα τριάντα!

Μάλιστα, κερδίζουν περισσότερο από 10% παραπάνω από τον μέσο όρο.
Βέβαια, αν δεν ήσασταν πολύ κεφάτοι στα 16 σας, μην ανησυχείτε. Η ανάλυση 10.000 ατόμων έδειξε πως ακόμη και η αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα στην ευτυχία, στα 22 μας, μεταφράζεται σε μια εισοδηματική διαφορά (προς τα πάνω) ύψους $2.000 ως τα τριάντα!
Οι λόγοι για τα παραπάνω είναι οι εξής: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ευτυχία οδηγεί στην αισιοδοξία, η οποία με τη σειρά της τονώνει την επιμονή του ατόμου, και άρα αυξάνει τις πιθανότητες του να πάει στο πανεπιστήμιο, και να βρει μετά μια καλύτερη δουλειά.
Παράλληλα, οι χαρούμενοι έφηβοι έχουν μεγαλύτερο δίκτυο γνωριμιών, και άρα έχουν περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ένα από τους ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα, «αν έβρισκα κάποιον που ήταν πολύ δυσαρεστημένος με τη ζωή του στην ηλικία των 20-21, και τον συνέκρινα με κάποιον άλλο που στην ίδια ηλικία ήταν χαρούμενος, τότε η στατιστική πρόβλεψη θέλει να υπάρχει ένα χάσμα $10.000 στα εισοδήματά τους, όταν είναι τριάντα ετών…».

ΣΣ- Για την Ελλάδα όμως, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, όλα αυτά είναι καθαρά θεωρητικά.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου