24.11.12

Μια ιστορική ... πατάτα.


Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της μουσικής!
Οι Beatles, ως γνωστόν, είχαν κάνει ένα δοκιμαστικό για την εταιρία Decca την πρωτοχρονιά του 1962, αλλά οι υπεύθυνοι του δισκογραφικού αυτού κολοσσού, τους απέρριψαν, θεωρώντας πως τα γκρουπ με κιθάρες δεν θα έχουν πλέον πέραση….

 
Αντί λοιπόν για τα σκαθάρια, υπέγραψαν συμβόλαιο με ένα άλλο μουσικό συγκρότημα ονόματι …. Tremeloes!!!!
Που βέβαια δεν το θυμάται σήμερα κανείς.

Σήμερα όμως επανήλθε στο προσκήνιο και η πρώτη δοκιμαστική εκείνη ηχογράφηση των Beatles, δηλαδή η demo μαγνητοταινία, η οποία και θα βγει σε δημοπρασία την ερχόμενη Τρίτη στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κυκλοφορούν αρκετά αντίγραφα της εν λόγω μαγνητοταινίας, αλλά ελάχιστοι έχουν ακούσει ποτέ την κρυστάλλινη ορίτζιναλ αυτή ηχογράφηση, που εμπεριέχει δέκα τραγούδια των σούπερ πρώιμων σκαθαριών, και ξεκινάει να βγαίνει στο σφυρί με αρχική τιμή τα $48.000.
Απών από την ηχογράφηση είναι ο Ringo Starr, αφού τότε ο ντράμερ των Beatles ήταν ο Pete Best (άλλη συγκλονιστική ιστορία κι αυτή), ενώ και το όνομά του γκρουπ ήταν διαφορετικό: Silver Beatles.
Αργότερα, το συγκρότημα υπέγραψε με την ΕΜΙ, η Decca διόρθωσε το λάθος της ανακαλύπτοντας και υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Rolling Stones, and the rest is history, που λένε και οι …. Ισπανοί.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου