24.11.12

Ο «μαϊμού» κομμουνισμός της Κίνας!


Την περασμένη εβδομάδα, στην πόλη Bijie της ορεινής επαρχίας Guizhou της Κίνας, πέντε άστεγα παιδάκια βρήκαν τραγικό θάνατο, στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος.


Τα παιδάκια αναζήτησαν καταφύγιο από το κρύο σε έναν μεγάλο κάδο απορριμμάτων, μέσα στον οποίο όμως άφησαν την τελευταία τους πνοή, πεθαίνοντας από ασφυξία.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει γενική οργή, και το κυριότερο, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το κρυμμένο μυστικό της χώρας, που είναι τα άπειρα άστεγα παιδάκια που ζουν στους δρόμους της «πανίσχυρης» αυτής «κομμουνιστικής» σούπερ οικονομίας.
Το πρακτορείο Sina αναφέρει πως τα άτυχα παιδιά ήταν ηλικίας από 7 έως 13, και ζούσαν ως συλλέκτες σκουπιδιών.
Η πιθανότητα εγκληματικής πράξης έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές.
Η πιο πιθανή αιτία θανάτου των μικρών παιδιών είναι η ασφυξία, αφού μάλλον άναψαν κάρβουνα για να ζεσταθούν μέσα στον κάδο, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν από το μονοξείδιο του άνθρακα.
Πολλοί διάσημοι μπλόγκερς της Κίνας τονίζουν την ειρωνεία μιας κοινωνίας στην οποία η πραγματικότητα καθημερινά συγκρούεται με την επίσημη «εικόνα» της ευμάρειας, που πρόσφατα διατυπώθηκε και στο εθνικό συνέδριο του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της United Daily News, η Κίνα έχει περίπου 1 ως 1.5 εκατομμύρια άστεγα παιδιά που ζουν στους δρόμους μαζεύοντας σκουπίδια.
Μια μελέτη που έκανε η ιατρική σχολή του Guangzhou, σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων της πόλης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες άστεγων παιδιών: Το 48% από αυτά έχουν φύγει κρυφά από το σπίτι για να αποφύγουν οικογενειακά προβλήματα όπως είναι η κακομεταχείριση, η φτώχεια, τα διαζύγια των γονέων, κλπ.
Άλλοι λόγοι που φεύγουν είναι η ανεύρεση εργασίας και η απόκτηση εισοδήματος, η επιθυμία να δουν τον κόσμο, κλπ. Αυτά τα παιδιά είναι περίπου το 20%.
Ένα 10% έχουν χαθεί ή απαχθεί.
Τα περισσότερα από τα παιδιά του δρόμου στην Κίνα είναι ηλικίας 14-15 ετών, και η πλειονότητα δεν έχει τελειώσει καν το δημοτικό.
Τα παιδιά αυτά ζητιανεύουν, ενώ μερικά αποτελούν τα «εργαλεία δουλειάς» διάφορων απατεώνων, πορτοφολάδων, ή επαγγελματιών επαιτών, που ελέγχονται από συμμορίες, είτε μέσω της χρήσης βίας, είτε μέσω των ναρκωτικών.
Μέχρι σήμερα, η Κίνα δεν διαθέτει κάποιο εθνικό κέντρο προστασίας των ανηλίκων.
Όλες οι αρχές, τοπικές και εθνικές, κάνουν τα στραβά μάτια σε ένα πρόβλημα που κάθε μέρα γιγαντώνεται.
Και μπορεί γενικά οι αρχές της χώρας να διαφημίζουν παντού την οικονομική της ανάπτυξη, αλλά όπως φαίνεται, δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε και τον πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας της κινεζικής κοινωνίας, δηλαδή τα μικρά παιδιά.

S.A.
StratRisks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου