9.11.12

Η Αμερική χρειάζεται ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα.


Ο Ομπάμα κέρδισε μια δεύτερη προεδρική θητεία, όχι όμως επειδή νίκησαν οι Δημοκρατικοί, αλλά επειδή έχασαν οι Ρεπουμπλικάνοι.


 Αυτό ισχυρίζεται σε άρθρο του στην New York Times ο Nicholas Kristof, που όπως λέει: «ένας συνασπισμός γερασμένων λευκών ανδρών, αποτελεί μια σίγουρη συνταγή για αποτυχία, σε ένα έθνος που όλο και πιο πολύ μοιάζει με ουράνιο τόξο…».
Και βέβαια, «κανένας δεν θα πρέπει να χαίρεται με την παρακμή του ρεπουμπλικανικού κόμματος», προσθέτει.

«Η Αμερική χρειάζεται ένα πειστικό κεντροδεξιό κόμμα αντιπολίτευσης, για να κρατάει σε εγρήγορση τον Ομπάμα, και όχι μια απλή συλλογή από διάφορα φρούτα στυλ Tea Party… Ας ελπίσουμε πως αυτό το τελευταίο σοκ θα συνεφέρει τους Ρεπουμπλικάνους, και θα μετακινηθούν λίγο προς το κέντρο».
Σύμφωνα με τον Kristof, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι ζουν μέσα σε μια τεχνητή φούσκα, παρασυρμένοι από ακραίες εξτρεμιστικές φωνές, σαν κι αυτές που κυριαρχούν στα διάφορα ΜΜΕ.
Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν σε αυτές τις φωνές, που μεταξύ άλλων ισχυρίζονται ότι ο Ρόμνει έχασε επειδή είναι «πολύ φιλελεύθερος»! Αυτό κι αν δεν είναι παραληρηματική σκέψη, γράφει.
Εν κατακλείδι, οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει  να αλλάξουν, όπως αλλάζει και η Αμερική. Να γίνουν πιο μετριοπαθείς, και πιο ανεκτικοί απέναντι στις γυναίκες και στις μειονότητες.
«Αν το ρεπουμπλικανικό κόμμα παραμείνει προσκολλημένο στις ξεπερασμένες απόψεις κάποιων γκρινιάρηδων, λευκών γερόντων, τότε αυτοκτονεί… και αυτό δεν θα βλάψει μόνο τους συντηρητικούς Αμερικάνους, αλλά ολόκληρη την χώρα», καταλήγει το άρθρο.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου