29.11.12

Και κλεμμένος και δαρμένος

Έξαρση έχουν παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα μικροκλοπών: πορτοφόλια, τσάντες και τα συναφή. Θύμα και ο υπογράφων σε μια στιγμή ανείπωτης επίδειξης της υπεργκαντεμοσύνης του.

Και εκεί που κλαις τα λεφταδάκια σου, το πορτοφόλι σου και τον ποδαρόδρομο που θα πατήσεις για να αντικαταστήσεις όλα τα εκλειπόντα έγγραφα, συνειδητοποιείς πως δεν υπολόγιζες μια σημαντική παράμετρο.

Το ότι το Ελληνικό κράτος σε τιμωρεί επειδή έπεσες θύμα κλοπής!

Και εξηγούμαι. Ανάμεσα στα έγγραφα που έχασα, ήταν και το δίπλωμα οδήγησης. Δεν είχα εκδώσει νέου τύπου, ευκαιρία λέω είναι, άντε, ας το καταπιούμε το τριαντάρι. Χα, νόμιζες φιλαράκι.

Εκτός του, όχι και τόσο μη αναμενόμενου, χαρτοσήμου των 9,02 ευρώ (ναι, θέλουν και τα δύο λεπτά), καλείσαι να πληρώσεις επιπλέον τριάντα ευρώ για την απώλεια! Και το ωραιότερο? Για κάθε φορά που θα το χάνεις, προστίθεται και ένα τριαντάρι στον λογαριασμό! Δηλαδή εμένα αυτή τη στιγμή το δίπλωμά μου αξίζει 3Χ30 συν 9,02, σύνολο 100,02 ευρώ! Διότι τόσα θα πληρώσω αν το χάσω ξανά!

Οπότε, σκεφτείτε το διπλά πως θα βγείτε και που θα πάτε κουβαλώντας τι πάνω σας. Ακόμα και η κλοπή σήμερα κρύβει... κρυφές χρεώσεις.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου