4.11.12

Δυο βραβεία στο F1 in schools για την Ελλάδα



Η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην παγκόσμια διοργάνωση F1 in schools, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υπό την αιγίδα του κόσμου της Formula 1 και πολλών κρατών για τη διάδοση της τεχνολογίας της F1 στα σχολεία, κατάφερε να φέρει πίσω δύο βραβεία, αλλά και την 18η θέση σε συνολικά 33 ομάδες από πάνω από 20 χώρες!
Τα παιδιά της Ground Force Project, νικητές του τελευταίου πανελληνίου αντίστοιχου διαγωνισμού, μετέβησαν στον παγκόσμιο τελικό στο Abu Dhabi, όπου και κατάφεραν να πάρουν τα βραβεία για Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Χώρα και Καλύτερη Χρήση Social Media, από τις ομάδες F1 της Sauber και της Caterham αντίστοιχα.

Το τεχνικό σκέλος του διαγωνισμού περιλαμβάνει την σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπων μοντέλων μονοθεσίων της F1 υπό κλίμακα, με έμφαση στην αεροδυναμική σχεδίαση του μοντέλου, από ξύλο Balsa, στο οποίο οι Έλληνες κατάφεραν να πάρουν την 9η και 12η θέση στις δοκιμασίες Time Trial Racing και Reaction Racing. Ο διαγωνισμός όμως περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της διαχείρισης μια ομάδας F1, όπως το επικοινωνιακό κομμάτι και το κομμάτι του Marketing, όπως αποτυπώνεται και στα επί μέρους βραβεία.

Ο κ. Δημήτρης Πολυματίδης, υπεύθυνος υλοποίησης του ελληνικού διαγωνισμού και εκπρόσωπος του προγράμματος σε Ελλάδα και Κύπρο, είχε να πει μετά τη βράβευση:

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες μαθητές, άξιοι εκπρόσωποι της χώρας τους, οι οποίοι μέσω της συνεργασίας μεταξύ τους και του ευγενούς συναγωνισμού με τις άλλες ομάδες κατάφεραν να διακριθούν και να νιώσουν την χαρά της επιτυχίας. Η Ελληνική Ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει χώρες με μεγάλη παράδοση και πολλά χρόνια συμμετοχής στον διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα εκτός από υπηρεσίες μπορεί να σχεδιάζει και να κατασκευάζει προϊόντα υψηλής γνώσης και καινοτομίας. Η επιτυχία των Ελλήνων Μαθητών μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης και αφορμή δημιουργίας για χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους στην Ελλάδα.»

Οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2012-2013 έχουνε ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ελπίζουμε να δούμε και του χρόνου διακρίσεις από την ελληνική μαθητιώσα νεολαία, αποδεικνύοντας τις δυνατότητές της και ζωντανεύοντας την ελπίδα για το μέλλον της.

Για περισσότερα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα F1 in schools Ελλάδος

Από το F1Fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου