27.11.12

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον Μήτσο και τη Σούλα του Strange;

Οι πιο ψύχραιμοι από τα "παπαγαλάκια" του δραχμολάγνου συστήματος και της πανελλήνιας ένωσης μιζέριας, αφού κατανόησαν ότι γίνονται ρεζίλι με τα ήξεις αφίξεις της αντιπολιτευτικής γραμμής (εδώ γελάμε) του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν να το ρίξουν στο αγαπημένο τους παιχνιδάκι: Για τον εαυτούλη μου τι;

Οπότε, ας δούμε, τι λένε οι γνωστοί νεοέλληνες που τόσο αγαπάει να αναφέρει ο φίλος Strange Attractor στα ψυχογραφήματα του περί της σημερινής μας κοινωνίας, δηλαδή ο Μήτσος ο πάλαι ποτέ μπουζουκόβιος, και η Σούλα η κομμώτρια με το ντεκαπέ μαλλί. Τι έχουνε άραγε να περιμένουνε από τη χθεσινή απόφαση;

Ας πάρουμε κατ' αρχάς το ποσό που χρειάζεται για την πλήρωση του ελλείμματος. Το Νοέμβριο ΔΕΝ μας έφτασαν τα λεφτά, και δανειστήκαμε βραχυπρόθεσμα για να καλύψουμε ανάγκες. Κι αυτό το καταφέραμε επειδή ήμασταν... φρόνιμοι.
Οπότε από τη δόση, τα 4,5 δις θα πάνε σε μισθούς, συντάξεις και λοιπά... δευτερεύοντα, κατά πως φαίνεται, για τους δραχμολάγνους.
Οπότε ο Μήτσος ο Τανάλιας θα πάρει το χαρτζιλίκι του από τον συνταξιούχο πατέρα του, και η Σούλα θα έχει πελατεία από τις κυρίες των δημοσίων υπαλλήλων.
Ε, εντάξει, και μερικές χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους…

Πάμε στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Στους κακούς τραπεζίτες.
Τους αισχρούς αυτούς τοκογλύφους. Τους αδυσώπητους καρχαρίες.
Έλα όμως που ο Πάντζας δεν εκδίδει εγγυητικές επιστολές, και ο Καμμένος δεν δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις.
Καλώς ή κακώς, οι τραπεζίτες τα κάνουν αυτά.
Α, ναι, και έχουνε και κάτι καταθεσούλες Ελλήνων πολιτών να εξασφαλίσουν.
Δεν ξέρω τι βγάλανε, τι φάγανε, τι πήρανε, τι δώσανε, είναι όμως σαν τον εργάτη των ΠΚΣιτών, χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά.
Οπότε εκείνη η εταιρεία του ξαδέρφου του Μήτσου θα μπορέσει να στείλει επιτέλους την παραγωγή της έξω και να φέρει πρώτες ύλες, αφού μπορεί να βγάλει εγγυητικές, άρα παίζει να κάνει μερικά μεροκάματα ο Μήτσος, ενώ η Σούλα θα δει μάλλον ξανά στο κομμωτήριό της και τη γυναίκα του ξαδέρφου του Μήτσου.

Τέλος, έχουμε τα χρήματα που θα δοθούν για να εξοφληθούν επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους χρωστάει το δημόσιο. Από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τους φαρμακοποιούς, μέχρι την τελευταία επιχείρηση και παραγωγική μονάδα που περιμένει ζεστό ρευστό από τις επιστροφές ΦΠΑ.
Βέβαια, δεν ξέρουμε ακόμα το κοκτέηλ πληρωμών που θα παίξει με το πρώτο σκέλος των περίπου 9 δις που αναμένονται να διοχετευτούν στην αγορά μέχρι και την άνοιξη, αλλά πρώτο μέλημα φαίνεται να είναι ο χώρος της υγείας, μπας και πάρει η μάνα του Μήτσου τα χάπια για το ζάχαρο, και ο μπαμπάς της Σούλας τα φάρμακα για την πίεση.
Ίσως να μπορέσει να πάει και ο Μπάμπης, ο φίλος του Μήτσου, στον Λαγκαδά να δει τους γονείς του, αφού τώρα τα λεωφορεία έχουν τραβήξει χειρόφρενο, και το αμάξι του το κατάσχεσε η τράπεζα τον προηγούμενο μήνα.
Ίσως πάρει και κάποια λεφτά η εταιρεία που δουλεύει ο Μπάμπης, και τον ξανακάνει 8ωρο από 4ωρο που τον έχει εδώ και τρεις μήνες.

Και σα να μη φτάνουν αυτά, η χαλάρωση των όρων των δανείων (χαμηλότερα επιτόκια και προμήθειες, περίοδος χάριτος για τόκους 10 χρόνια και για δημοσιονομική προσαρμογή έως το 2016) σημαίνουν πως επιτέλους θα μπει ένα φρένο στο μάτωμά μας, και μόνο αποκατάσταση αδικιών μπορούμε να περιμένουμε. Όμως όλα αυτά, μόνο αν ο Μήτσος και η Σούλα το πάρουν απόφαση να προσπαθήσουν, να δουλέψουν, ακόμα και παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε να τους αναλογεί.
Για τους εαυτούς τους, για τα παιδιά τους, για όλους μας.

TopGunZ

1 σχόλιο:

  1. Ελενη Δημακοπουλου27 Νοεμβρίου 2012 στις 10:08 μ.μ.

    Δεν εκδίδει ο Πάντζας εγγυητικές επιστολές ;;;
    Ποτε αποφασιστηκε αυτο ;
    Χαμπαρι δεν πηρα.
    Εχω χασει ολη τη μερα σημερα να σκεφτομαι ποιο στελεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προτεινε να βρεθει ο Τσιπρας με τους διαφορους πρεσβεις για πρωινο (!)στην Μεγαλη Βρεττανια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή