7.12.12

Ταξίδι στο φεγγάρι για … δυο!


Είσαστε ζάπλουτος και ερωτευμένος;
Ξεχάστε τα κοσμήματα, τα ταξίδια στο Μπαλί,  και τα πρώτα τραπέζια πίστα στον Ρέμο για να ρίξετε το «μωρό» των ονείρων σας.
Τώρα υπάρχει το τέλειο δώρο, και μάλιστα αν σας κάτσει, θα μπορείτε να λέτε στη παρέα σας, ότι «το κάνατε» και στην σελήνη!

 
Αφήστε λοιπόν τους διάφορους φτωχομπινέδες ρομαντικούς να την βγάζουν με λουλούδια, και με ατάκες του στυλ «σου υπόσχομαι το φεγγάρι», και κάντε το όνειρο πραγματικότητα.
 
Μιλάμε για την προσφορά της «διαστημικής» εταιρίας Golden Spike, η οποία μπορεί, λέει,  να στείλει εσάς και το αμόρε σας σε ένα ρομαντικό ταξιδάκι στο φεγγάρι, με συνολικό κόστος μόλις $1.5 δισεκατομμύρια.
Ψίχουλα, αν σκεφτείτε πόσο κοστίζουν τα λουλούδια στον Γονίδη, και πολλαπλασιάσετε επί 5-10 χρόνια, όσο δηλαδή θα κρατήσει το πολύ ο έρωτας…
Την εταιρία αυτή διοικεί ο Alan Stern, πρώην ανώτατο στέλεχος της NASA, και όπως λέει, μέχρι το 2020, θα μπορεί να διοργανώνει «ρομαντικά» ταξίδια για δυο στο φεγγάρι.
Το κόστος θα είναι $750 εκατομμύρια το άτομο, λίγο τσιμπημένο δηλαδή, αλλά τι είναι τα λεφτά μπροστά στον έρωτα ενός σιτεμένου δισεκατομμυριούχου με κάποια νεαρά μπίμπο;
Όπως λέει ο Stern, αν πέσουν τα χρήματα, το όλο ζήτημα είναι απλό. «Πρόκειται για μια παλιά ιστορία 40 χρόνων, και άρα ξέρουμε πολύ καλά πώς να την επαναλάβουμε».
Και για να σοβαρευτούμε, σίγουρα το κόστος είναι απαγορευτικό, αλλά σύμφωνα με την εταιρία, είναι προσιτό σε κράτη, αλλά και σε μεγάλες πολυεθνικές.
Μάλιστα, αν τα ταξίδια στη σελήνη καθιερωθούν, και γίνουν ρουτίνα, τότε το κόστος τους θα πέσει σημαντικά.
Πάντως η Golden Spike δεν κατασκευάζει πυραύλους, αλλά απλά διοργανώνει τα ταξίδια. Είναι κάτι σαν αεροπορική εταιρία δηλαδή, που χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη που κατασκευάζουν άλλοι.
Στην περίπτωσή της, θα συνεργαστεί μάλλον με την εταιρία κατασκευής πυραύλων SpaceX.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου