31.12.12

Όλοι μέσα!


Πριν από ένα περίπου χρόνο, και εν μέσω πλήρους κρίσης, με τον φόβο της χρεοκοπίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλια μας,  είχα γράψει ένα σημείωμα, που προκάλεσε αντιδράσεις, και για το οποίο κατηγορήθηκα (ακόμη κι από γνωστούς μου) ως οπαδός του αστυνομικού κράτους!


Τι έλεγα λοιπόν τότε;

Ότι σε αυτούς τους δύσκολους δημοσιονομικά καιρούς που ζούμε, με την πολιτεία να ψάχνει από παντού έσοδα, θα ήταν πολύ χρήσιμο και αποδοτικό, αν πετυχαίναμε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.
Με δεδομένο το μπάχαλο που επικρατεί στους δρόμους μας, είχα προτείνει την αυστηρότητα, και την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων, που σήμερα δυστυχώς είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, με σκοπό τόσο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την ενίσχυση των κρατικών ταμείων από τα έσοδα των παραβάσεων που θα βεβαιώνονται.
Μπορεί να γκρινιάζουμε για τα πολλαπλά χαράτσια και τους φόρους, αλλά ειλικρινά, ποιος από εμάς θα γκρίνιαζε αν μας έκανε τσακωτούς η τροχαία την ώρα που παραβιάζουμε έναν ερυθρό σηματοδότη;
Τι δικαιολογία θα είχαμε να κλαψουρίζουμε για το ανάλγητο κράτος, όταν αυτό μας πιάνει να πατάμε διπλή γραμμή, ή να μπαίνουμε αντίθετα σε μονόδρομο;
Η οδηγική συμπεριφορά μας είναι τριτοκοσμική, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην ατιμωρησία.
Στα υπόλοιπα συντεταγμένα κράτη, η οδήγηση (μέσα και έξω από τις πόλεις) είναι ασφαλής, και σε σχέση με εμάς θυμίζει…. κινήσεις νεκροφόρας.
Όχι επειδή είναι πιο τίμιοι, ή πιο προσεκτικοί οι ξένοι, αλλά επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως στις τρεις παραβάσεις που θα κάνουν, την μια θα τους τσακώσουν στα σίγουρα (στατιστικά), και το τίμημα θα είναι βαρύ (για τις τσέπες τους).
Εμείς όμως είμαστε Έλληνες και μάγκες, και δεν μασάμε από αστυνομοκρατίες!
Έτσι δεν είναι;
Ε λοιπόν, το κράτος ξύπνησε, και αποφάσισε να εφαρμόσει κάτι ανάλογο ως μέτρο, χρησιμοποιώντας όμως την τροχαία ως … μπαμπούλα και ως κανονικό φοροεισπράκτορα.
Και που ξέρεις, ίσως αν πιάσει το μέτρο, και αν το κράτος γλυκαθεί από τα έσοδα, ίσως τότε να χρησιμοποιηθεί η τροχαία και για … τροχονομικούς ελέγχους, που τόσο τους έχουμε ανάγκη,  μπας και αποφύγουμε τις εκατόμβες στους δρόμους!
Έτσι λοιπόν διαβάζω στον τύπο ότι:
«Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητεί πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν online πρόσβαση στο δίκτυο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς, και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα και την ασφάλειά τους, αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους»! 
Και όποιος έχει χρέη…. μέσα για τα περαιτέρω.
Έτσι, οι διάφοροι φοροφυγάδες, αυτοί με τα πούρα και τις μπέμπες με τα φυμέ τζάμια, που αλωνίζουν στους δρόμους, θεωρώντας πως εκεί τουλάχιστον έχουν πλήρη ασυλία ελέω ανυπαρξίας της τροχαίας, θα το σκεφτούν δυο φορές πριν καβαλήσουν την κούρσα τους, αφού στο επόμενο φανάρι μπορεί να καταλήξουν στην ψειρού. Και όχι επειδή οδηγικά είναι νεάντερνταλ…
Έτσι θα απαλλαγούμε από δυο κακά συγχρόνως.
Από την επικίνδυνη παρουσία τους στους δρόμους, και από την δύσοσμη, φοροφυγάδικη, και αντικοινωνική  παρουσία τους γενικά.
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω,  αν τυχόν και λειτουργήσει το μέτρο,  είναι το που θα βρεθούν όλα τα κελιά που χρειάζονται για τόσους μπατακτσήδες που έχουμε ως χώρα;

Strange Attractor

ΥΓ- Για τους δήθεν αριστερούς του Σύριζα που θα διαμαρτυρηθούν και πάλι για αστυνομοκρατία κλπ θα τους ρωτήσω αν υπήρχε ή όχι αστυνομία στα διάφορα κομμουνιστικά καθεστώτα, και αν ναι, ήταν άραγε χαλαρή; Χα χα χα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου