22.12.12

Η χαρά του φούστη!


Μια φορά και έναν καιρό, σε μιαν άλλη Ελλάδα, τέτοιες χρονιάρες μέρες ο κόσμος προγραμμάτιζε τα ρεβεγιόν του, και αγόραζε δώρα για τους αγαπημένους του.

 
Ο απλός ο κόσμος. Ο κανονικός…
Διότι οι άλλοι, οι μεγαλόσχημοι, οι χάιδες, οι σελέμπριτις, και οι ξεχωριστοί, βρίσκονταν ήδη στα σαλέ τους, στους πύργους τους, ή σε κανένα εξάστερο (υπάρχει τέτοιο;) ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες, πίνοντας μαύρο Τζόνι, και χλαπακιάζοντας μαύρο χαβιάρι εις υγείαν των ιθαγενών που αφήσανε πίσω τους.


Όλα αυτά όμως γιέστερντεϊ.
Τουντέι, ένα σημαντικό μέρος της ντόπιας χλεμπουριάς βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης, ενδεχόμενης πτώχευσης, και οσονούπω σύλληψης.
Και μπορεί κάποιοι ή κάποιες να μην αποδέχονται την πραγματικότητα και να δυσανασχετούν με την μοίρα τους, όπως π.χ. η κα Κωστόπουλου-Μπαλατσινού που τρελαίνεται, λέει, με την «κατασυκοφάντηση» του άνδρα της, ο οποίος «μόνο βλάχος δεν είναι», αφού «έχει και διδακτορικό από το Παρίσι»!!!!!! Κάποτε μάλιστα το έπαιζε και πετυχημένος μάνατζερ, διδάσκοντας την επιτυχία σε φερέλπιδες νέους, μέσα από ένα γελοίο ρεάλιτυ σόου….
Άλλοι όμως, πρώην δήμαρχοι και νυν κλητήρες, είναι χωμένοι στα πιο βαθιά, αφού βρίσκονται, και μάλιστα τέτοιες μέρες, στα ανήλιαγα υγρά κελιά του Κορυδαλλού.
Βέβαια, όχι με τους Αλγερινούς μαχαιροβγάλτες και τους Αλβανούς δολοφόνους, και γενικά την πλέμπα και τα κατακάθια, αλλά στην λεγόμενη VIP πτέρυγα, παρέα με τους ομοίους τους.
Τους «γαλαζοαίματους» εγκληματίες του «λευκού κολάρου».
Αυτούς που ληστεύουν με το γάντι (και το κομπιούτερ) και όχι με το καλάσνικοφ.
Ένας Κορυδαλλός λοιπόν, που όπως εξελίσσονται τα πράγματα, σε λίγο θα αποτελεί το νέο Κολωνάκι της Αθήνας.
Σημείο συνάντησης όλων των «σημαντικών ανδρών»!
Όλος ο «καλός ο κόσμος» εκεί μέσα θα βρίσκεται σε λίγο, αποδεικνύοντας τον μύθο της ελληνικής ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, που απλά βασίζεται δεκαετίες τώρα στην φοροδιαφυγή, στη μίζα, και γενικά  στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Έτσι, εκτός από τον χουντικό υπερήλικα Ντερτιλή, και τον ευθυτενή σοσιαλιστή Άκη, η πτέρυγα εμπλουτίστηκε και με άλλα φυντάνια όπως είναι ο Σαχπατζίδης, ο Ζήγρας, ο Οικονομίδης, ο πολλά βαρύς Μάκης με το μπεγλέρι του (και τον γιο του παρέα), και ο Σμπώκος, ο φατριάρχης της Κρήτης που αρέσκονταν να βουτάει το χέρι του στο (δημόσιο)  μέλι…
Και ποιος να περίμενε πως όλη αυτή η αφάν κατέ της στρεβλής μας κοινωνίας, που πανηγύριζε έξαλλα όταν εξαρθρώθηκε η ΕΟ 17 Ν, διότι εξέλιπε ο μοναδικός κίνδυνος που αντιμετώπιζαν τα νεοελληνικά λαμόγια, θα την έβρισκαν τελικά από το … κράτος προστάτη τους, και μάλιστα θα τους χώριζε μια μόνο μεσοτοιχία από τον χειρότερο εφιάλτη τους: τον Κουφοντίνα, τον Γιωτόπουλο, και τα άλλα παιδιά!
Μάλιστα, όλοι τώρα βρίσκονται σε αναβρασμό, όχι επειδή ροχαλίζει από δίπλα ο Πάτροκλος Τσελέντης ή Ταινίας, αλλά διότι αναμένονται, λέει, και νέες αφίξεις μεγαλόσχημων, και που θα χωρέσουν;
Τόσες πολλές αφίξεις, που σε λίγο αυτά τα λαμπρά υποδείγματα ανθρώπων του πλούτου και της επιτυχίας  θα αναγκαστούν να μοιράζονται τα κελιά τους!  Οϊμέ!
Πάντως, μέσα στην γενική κατάθλιψη αυτής της πτέρυγας, που πρόσφατα ενισχύθηκε και από την άφιξη του λεβέντη Λαυρέντη, υπάρχει και μια νότα χαράς!
Διότι το χαζοχαρούμενο πάντα υπήρχε, και πάντα θα υπάρχει.
Όπως εκείνος ο διάσημος Αμερικανός εναλλακτικός σκηνοθέτης, που λίγο πριν πεθάνει είχε ομολογήσει ότι συμμετείχε  στην περίφημη απόβαση της Νορμανδίας (D-Day), ως μάχιμος πεζοναύτης, που όμως κάτω από την σκελέα του φορούσε ροζ ζαρτιέρες!!!!!!
Έτσι και στον Κορυδαλλό, θέλει η π…..α να κρυφτεί αλλά δεν μπορεί.
Επιβεβαιώνοντας αυτά που λέγαμε ως ανώριμοι έφηβοι, ότι ο στρατός, το μοναστήρι, και η φυλακή, είναι η χαρά του φούστη.
Και τα αναφέρω όλα αυτά διότι όπως διαβάζω στο Πρώτο Θέμα, ο μόνος ανέμελος κρατούμενος της VIP πτέρυγας είναι ο φρρρρρρ……. Λάκης Γαβαλάς, που μοιράζεται το ίδιο κελί με τον ομορφάντρα Λαυρέντη, και που είναι μέσα στην τρελή χαρά!
Μάλιστα, το καλοκαίρι, λένε,  έκανε και καθημερινή ηλιοθεραπεία, για να διατηρήσει το μπρούτζινο μαύρισμά του και τον χειμώνα, φορώντας τάνγκα, και τραγουδώντας έντεχνα της Πέγκυς Ζήννα.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο Λάκης διατηρεί αμείωτο το κέφι του, και με το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο παρασύρει όλη τη πτέρυγα σε χαβαλέ, με τα γέλια τους να ακούγονται ως πέρα… ως εκεί που κοιμάται ο Ξηρός δηλαδή.
Για αυτό σας λέω, η φυλακή είναι η χαρά του φούστη….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου