3.12.12

Ετοιμάζεται και ο Χορτιάτης να εκπέμψει ψηφιακά

Μια πτυχή της μετάβασης στην εποχή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος ανέδειξε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου σε συνάντησή του σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, καθώς και εκπροσώπους των ψηφιακών παρόχων ΕΡΤ και Digea, η οποία δεν είναι άλλη από το συμμάζεμα του πάρκου κεραιών στον Χορτιάτη, πληγή που θα κλείσει σιγά σιγά με το πέρασμα στην εκπομπή ψηφιακού σήματος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό «με την παροχή στους τηλεθεατές αναβαθμισμένων δυνατοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, κλείνει και η “μόνιμη πληγή” της ύπαρξης του πάρκου κεραιών στο Χορτιάτη, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές φορές κατά το παρελθόν την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ευκαιρίες για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας που προσφέρει η υιοθέτηση και προώθηση νέων τεχνολογιών.

Ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπογράμμισε τα οφέλη της νέας τεχνολογίας, όπως η χαμηλότερη ισχύς εκπομπής, τα άμεσα οφέλη για τον καταναλωτή (ποιότητα σήματος και νέες δυνατότητες) και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την καλύτερη εκμετάλλευση της εθνικής περιουσίας του φάσματος συχνοτήτων.

Από τις 14 Δεκεμβρίου ο Χορτιάτης θα εκπέμπει μόνο ψηφιακά, το οποίο σημαίνει πως οι καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και πολλών όμορων νομών θα πρέπει να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές mpeg4 από τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Οι τιμές των συσκευών αυτών ξεκινάνε από τα 30 περίπου ευρώ.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου