6.12.12

Μας πήρανε χαμπάρι...


Πριν από λίγο, με μια αιφνιδιαστική του κίνηση, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας την σε κατάσταση  επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default), κάτι που σημαίνει ότι τεχνικά, η χώρα έχει χρεοκοπήσει.
Βέβαια, αυτή η κίνηση μπορεί να είναι και μεθοδευμένη, αφού μάλλον θα βοηθήσει στην σχεδιαζόμενη επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.
Ποιος ξέρει; Ίδομεν…


Ένα άλλο όμως χαστούκι, που πονάει εξίσου, είναι κι’ αυτό που φάγαμε από την Διεθνή Διαφάνεια, και που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, καθιστώντας μας τα ρεντίκολα, και τους καρπαζοεισπράχτορες της υφηλίου.

Η Ελλάδα κατατάχθηκε λοιπόν, πρώτη στην διαφθορά, ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ!
Τι έκπληξη, ε;
Η μέτρηση συμπεριέλαβε 176 χώρες παγκοσμίως, και η βαθμολόγηση ήταν από 0 (τεράστια διαφθορά) έως το 100 (καθόλου διαφθορά).
Στην πρώτη θέση, των πιο διεφθαρμένων χωρών του πλανήτη ισοβαθμούν η Σομαλία, το Αφγανιστάν, και η Βόρειος Κορέα (εκείνη με τον σέξι αρχηγό).
Η βαθμολογία των χωρών αυτών ήταν το 8.
Όσον αφορά στην Αμερική, τα πήγε ελαφρώς καλύτερα από πέρσι, οπότε και είχε την χειρότερη βαθμολογία της ιστορίας της, και πήρε 74 βαθμούς, που την κατατάσσουν 19η στην λίστα.
Είναι δηλαδή πιο πίσω από χώρες όπως το Χόνγκ Κόνγκ (77), η «χρηστή» Γερμανία της Μέρκελ και του Φούχτελ (79), και τον Καναδά με την Σουηδία που «αναδείχθηκαν ισόπαλες» με 84 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.
Οι πιο «καθαρές» χώρες του κόσμου είναι η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, και η Φιλανδία που όλες πήραν από 90 βαθμούς!
Όσον αφορά στην αφεντιά μας, η οικονομική κρίση μας έδωσε γερή κατραπακιά, αφού πέσαμε κατά 14 θέσεις στην κατάταξη, και πιάσαμε επάξια την 94η θέση, με μόλις 36 βαθμούς. Είμαστε δηλαδή οι πιο διεφθαρμένοι στην ΕΕ, ενώ είμαστε και εξίσου διεφθαρμένοι ως χώρα με τους Κολομβιανούς, και τους κάτοικους του περήφανου … Τζιμπουτί.
Πάντως, ας μην μας πιάνει το παράπονο, αφού φέτος, περισσότερα από τα 2/3 όλων των κρατών, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους 50 βαθμούς.
Και σ`άλλα με υγεία…

Strange Attractor
BBC 

1 σχόλιο:

  1. Ξέρεις τι με κάνει και γελάω? Το ότι οι ΗΠΑ έχουνε βασίσει όλο το οικονομικό τους μοντέλο στους πολέμους που κάνουνε οι Πρόεδροί τους για να ταίζουν τους εργολάβους-οπλάδες-πετρελαιάδες τους, ενώ η Δανία ζει εξαπατώντας τον κόσμο με τα φουρφούρια της... Για να μην αρχίσουμε για Siemens, MAN και λοιπές εταιρείες των Γερμανών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή