16.12.12

Καλλιεργώντας... τιμολόγια

Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα να πούμε την αλήθεια με αυτά που γράφει το Πρώτο Θέμα. Ένα ολόκληρο χωριό στην Φθιώτιδα αντικατέστησε τα κρεμμύδια και τις πατάτες με... τιμολόγια.

Με την αρωγή υπαλλήλων του δήμου και της νομαρχίας, λογιστών, αλλά και "εικονικών" αγροτών, 9 οικογένειες στοίχισαν στο Δημόσιο μέσω της έκδοσης πλαστών τιμολογίων και της είσπραξης επιστρεφόμενου ΦΠΑ περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, επενδεδυμένα σε Porsche, Ferrari και λοιπά... αγροτικά μηχανήματα. Άλλα 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ ήταν η λεία για 6 οικογένειες σε παρακείμενο χωριό, ενώ συνολικά 100 (!!!) οικογένειες ελέγχονται για μικρότερα ποσά.

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον πλούτο στο χωριό Άρμα Φθιώτιδας των 1000 κατοίκων, όπου άνθρωποι χωρίς χωράφια και εταιρείες-φαντάσματα της μιας μέρας εξέδιδαν αβέρτα πλαστά τιμολόγια. Οι άντρες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, πέσανε πάνω σε μια περίεργη υπόθεση αγρότισας με περίπου 100 τιμολόγια αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στα χέρια της, την οποία τελικά αποκαλύφτηκε πως χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού σαν "βιτρίνα".

Οι υποθέσεις έχουνε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία ήδη να έχουνε δεσμευτεί.

Με πρόσφατα τα δημοσιεύματα για το τι γίνεται στις ιχθυόσκαλες ανά την Ελλάδα και όχι τόσο μακριά τα πορίσματα των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή στον Τουρισμό, πλέον τέτοιες περιπτώσεις ούτε εντύπωση δε μας κάνουνε. Η απληστία και η απάτη έχουνε εισχωρήσει τόσο πολύ στο φέρεσθαι του νεοέλληνα, που μέρα τη μέρα ο Πάγκαλος φαντάζει όλο και λιγότερο αμετροεπής για την περίφημη φράση του.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου