10.12.12

Ο (η) φρενοβλαβής με την ... κιμωλία.


Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζω, πως το δημόσιο έχει καταντήσει  «δεξαμενή ψυχών», όπου εκεί μέσα βρίσκει καταφύγιο ο κάθε … πικραμένος.
Τώρα όμως προκύπτει, πως εκτός από αποκούμπι βολέματος, το δημόσιο αποτελεί και «άσυλο ανιάτων».

 
Ή τουλάχιστον έτσι προκύπτει, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ, και που θέλουν να απομακρύνονται 6.000-7.500 χιλιάδες δάσκαλοι, ως … ψυχικά διαταραγμένοι.

Και αν αυτό ισχύει για τους δασκάλους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, εκπαιδεύοντας τα «τρυφερούδια» μας, φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες από τις εκατοντάδες, όπου ο υπάλληλος μπορεί να είναι και εξαφανισμένος από καιρό!
Για αυτό, και ανέκαθεν υποστήριζα, πως δεν χρειάζεται ούτε ΑΣΕΠ, ούτε οποιαδήποτε άλλη «αδέκαστη» διαγωνιστική διαδικασία για να προσληφθεί κάποιος στο δημόσιο.
Χρειάζονται στοιχειώδη ψυχολογικά τεστ, και ένα τεστ IQ.
Τίποτα άλλο.
Ακόμη όμως και τώρα, δεν είναι αργά.
Αντί να ψάχνουμε για οριζόντιες απολύσεις, και για περιττές υπηρεσίες και κλάδους, και άλλα πολλά παρόμοια, ας περάσουμε όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους από τέτοια ανώδυνα τεστ (με ξένους όμως εξεταστές), και είμαι σίγουρος πως το συνολικά υπηρετών σήμερα προσωπικό θα μειωθεί τσάκα τσάκα κατά το ήμισυ.
Και θα πανηγυρίζει και η τρόικα…
Και αν προσθέσουμε στους «τρελούς» που θα προκύψουν, και τους υπηρεσιακά ανεπαρκείς, μαζί με τους αποδεδειγμένα επίορκους, που δεν είναι και λίγοι, τότε μάλλον θα ψάχνουμε για άμεσες προσλήψεις μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού το δημόσιο κυριολεκτικά θα απογυμνωθεί.
Έτσι δεν είναι;

Strange Attractor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου