5.12.12

Ένας κακόγουστος νέος κόσμος!


Χαμός στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με την πρωτοσέλιδη φωτογραφία της New York Post, που δείχνει έναν ταλαίπωρο (τον Κι Σουκ Χαν) να παλεύει να βγει από τις γραμμές του τρένου, όπου λίγο πριν τον έσπρωξε κάποιος ψυχοπαθής, δευτερόλεπτα πριν  η επερχόμενη αμαξοστοιχία τον λιώσει κυριολεκτικά.

 
Με την δημοσίευση της φωτογραφίας, η  συγκεκριμένη εφημερίδα κατάφερε να στρέψει (έστω για λίγο) την προσοχή του κοινού στην λεγόμενη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ο περισσότερος κόσμος έχει αναστατωθεί με την φωτογραφία, και δικαιολογημένα, αφού ο φωτογράφος προτίμησε να την τραβήξει, αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα, και η New York Times αποπειράται να εξηγήσει τους λόγους της γενικής αυτής αναστάτωσης.
Η φωτογραφία, λέει, συμβολίζει τα πιο βαθιά κρυμμένα φοβικά μας σύνδρομα: την εγγενή έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουμε απέναντι στα ΜΜΕ, την φοβία ότι όταν χρειαστούμε βοήθεια κανείς δεν θα σπεύσει να μας την προσφέρει, και τον μεγάλο τρόμο που όλοι πια έχουμε για το γεγονός ότι πουθενά δεν είμαστε ασφαλείς. Τέλος, συμβολίζει και τον φόβο μας απέναντι στον ίδιο τον θάνατο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αντίπαλός της (New York Post) εκμεταλλεύτηκε την αγωνία και τον θάνατο κάποιου αθώου για να κερδίσει εμπορικά.
Από την άλλη όμως, έρχεται το New Republic, που γράφει ότι ναι μεν το πρωτοσέλιδο αυτό ήταν εντελώς κακόγουστο, αλλά αυτός ήταν και ο σκοπός του!
Η συγκεκριμένη εφημερίδα, γράφει, είναι μια κλασική φυλλάδα, και γνωρίζει πολύ καλά το πώς θα πουλήσει τα πιο πολλά φύλλα.
«Μπορεί να μην μας αρέσει η θεματογραφία της εφημερίδας, και η κακογουστιά της, αλλά είναι πολύ δύσκολο να την νουθετήσουμε, αυτήν και οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα, ότι δηλαδή πρέπει να είναι καλύτερη από τους ανθρώπους που την αγοράζουν, και που την διαβάζουν».

S.A.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου