5.12.12

Ο όρκος του Ιπποκράτη, που γίνεται λάστιχο…


Εκεί που έβλεπα σήμερα ειδήσεις, με τα κλασικά σενάρια, και τις διαρροές για το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό, την δόση, και τα γνωστά κλασικά που αποτελούν πλέον την καθημερινότητά μας, να’ σου σκάει μύτη και η καθιερωμένη «διαφήμιση-προβολή» της Χρυσής Αυγής…

  
Και ποιος άλλος στην οθόνη, από τον συνήθη ύποπτο Ηλία Κασιδιάρη, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει;
 
Και τι είπε ο Χριστιανός; Μια κλασική παπάρα, από αυτές που έχουμε συνηθίσει πλέον, ότι εκτός από εταιρίες ταξί, οι Ελληναράδες ετοιμάζονται τώρα να ανοίξουν και ιατρικά κέντρα μόνο για Έλληνες.
Είπε μάλιστα με την γνωστή του ευθύτητα (και ευφράδεια), πως δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Να πηγαίνει δηλαδή κάποιος Έλληνας που έχει ανάγκη περίθαλψης,  και «να αναγκάζεται να περιμένει στην ουρά, πίσω από δέκα Πακιστανούς»!
Ως εδώ όλα καλά.
Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή, αυτές τις ιδέες πρεσβεύει, και για αυτό την ψήφισαν 400.000 συμπατριώτες μας, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Και εν πάση περιπτώσει δεν έχει και πολύ άδικο, αφού αυτούς για τους οποίους μιλάει ο Κασιδιάρης είναι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες, και όχι οι νόμιμοι μετανάστες, που συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ΜΜΕ προσπαθώντας να αποδυναμώσουν την Χρυσή Αυγή, και να ρίξουν νερό στον μύλο του φιλεύσπλαχνου ΣΥΡΙΖΑ.
Έλα όμως, που την σκυτάλη αμέσως πήρε κάποιος συνδικαλιστής εκπρόσωπος των γιατρών, και με οργίλο ύφος ανέφερε την ιερή υποχρέωση κάθε γιατρού να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον τις έχει ανάγκη, επικαλούμενος τον όρκο του Ιπποκράτη, την ηθική του ευθύνη… μπλα μπλα μπλα.
Και έρχομαι εγώ ο αφελής, και αφήνοντας στην άκρη τα περίφημα φακελάκια που επί δεκαετίες κάνουν θραύση, ρωτάω  τον εν λόγω φιλάνθρωπο συνδικαλιστή γιατρό και επιστήμονα: Μα καλά, αφού είναι έτσι, γιατί πάω και πληρώνω 70άρια και 80άρια για μια επίσκεψη στον γιατρό μου (συνήθως χωρίς να πάρω απόδειξη);
Γιατί δεν με δέχεται δωρεάν;
Γιατί δεν δέχονται στα ιδιωτικά ιατρεία τους όλους τους ταλαίπωρους ασθενείς, Έλληνες και ξένους, δωρεάν;
Αφού πάνω απ’ όλα ο όρκος του Ιπποκράτη… έτσι δεν είναι;
Ή μήπως ο όρκος αυτός ισχύει μόνο  όταν είμαστε γιατροί του δημοσίου, και υπηρετούμε σε δημόσια νοσοκομεία;
Εκεί που τους μισθούς, τις υποδομές, τα φάρμακα, τα υλικά, τις γάζες, κλπ τα πληρώνουν άλλοι;
Δηλαδή τα κορόιδα οι φορολογούμενοι;
Γιατί να πληρώνω εγώ (από τις κρατήσεις και τους φόρους μου) τα δημόσια νοσοκομεία, και σε αυτά να θεραπεύονται δωρεάν οι λαθρομετανάστες, που όχι μόνο δεν πληρώνουν αντίστοιχους φόρους στο κράτος, αλλά ουσιαστικά και τυπικά δεν υπάρχουν;
Μόνο τότε ισχύει ο ανθρωπισμός των γιατρών;
Μόνο τότε ισχύει ο όρκος τους;
Ο οποίος όμως πάει περίπατο όταν ιδιωτεύουν;
Και γιατί αφού είναι τόσο δημοκράτες και φιλάνθρωποι οι γιατροί μας δεν προσφέρουν εθελοντικά (έστω από μια φορά τον μήνα) τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε ταλαίπωρους λαθρομετανάστες;
Με δικά τους έξοδα;
Και για να το κλείνω.
Καλές οι ανθρωπιστικές κορώνες και η συμπόνια, αλλά με αυτά και με αυτά, κερδίζει πόντους η Χρυσή Αυγή, που μέσα στον παραλογισμό της ιδεοληψίας της, μερικές φορές μιλάει ξεκάθαρα και κατανοητά, έχοντας πιάσει τον σφυγμό του μέσου ζαλισμένου και χτυπημένου από παντού Έλληνα.
Για αυτό και οσονούπω θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.
Γιατροί και ασθενείς, Έλληνες και Πακιστανοί μαζί… και από πίσω θα μας κυνηγάνε τα νταβραντισμένα μαυροφορεμένα παλικάρια!

Strange Attractor

ΥΓ- Πως το λένε μερικές φορές (κατά λάθος) οι Αμερικάνοι;
Α, ναι! Αντί για hippocratic oath, λένε hipocritic oath…  γλώσσα λανθάνουσα κλπ.

2 σχόλια:

  1. ασε μας ρε Τσιπρολαγνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή χάνεις λάδια, ή κάνεις τον χαζό. Αποκλείεται να μην κατάλαβες το πνεύμα της ανάρτησης.

      Διαγραφή