4.12.12

Στέλνουν Patriot στην Τουρκία!


Είναι πλέον επίσημο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, το ΝΑΤΟ συμφώνησε σήμερα να στείλει αντιπυραυλικά συστήματα Patriot στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να προστατευτεί απέναντι στο ενδεχόμενο μιας συριακής επίθεσης.

 
Τα εν λόγω συστήματα, που συμπεριλαμβάνουν ραντάρ, πυραύλους, κλπ θα είναι προγραμματισμένα μόνο για να αποκρούουν συριακούς όλμους και οβίδες, που έχουν ήδη σκοτώσει πέντε ανθρώπους στη Τουρκία.
Συνεπώς, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι Patriot δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους για επίθεση εναντίον της Συρίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του οργανισμού Anders Fogh Rasmussen, «στηρίζουμε την Τουρκία στο πνεύμα μιας ισχυρής αλληλεγγύης… σε όποιον τολμήσει να της επιτεθεί, του λέμε να μην το σκέφτεται καν».
Τώρα είναι πιθανόν η Γερμανία και η Ολλανδία να εφοδιάσουν την Άγκυρα με τα τελευταία μοντέλα των πυραύλων Patriot, ενώ αν κριθεί απαραίτητο, θα συνδράμουν και οι ΗΠΑ με επιπλέον συστήματα.
Πάντως η μεταφορά τους στην Τουρκία θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα, αφού το μέγεθος των πυραύλων επιβάλλει να μεταφερθούν μόνο διά θαλάσσης.

S.A. (AP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου