10.10.12

Η τηλεόραση βλάπτει την ανάπτυξη των παιδιών.


Όλο και περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς ότι δεν θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να ξημεροβραδιάζονται μπροστά στις τηλεοράσεις, ή στους υπολογιστές.

 

Το μαύρο φίδι που καραδοκεί...


Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι σε πόλεμο.
Οι μάχες δεν διεξάγονται σε βουνά και σε λαγκάδια, αλλά σε γραφεία και αίθουσες συσκέψεων. Και οι μαχητές δεν φοράνε φυσεκλίκια αλλά ακριβά κοστούμια.


Και εκτός από τον ορατό αντίπαλο, που είναι η τρόικα, ως κλασικοί Έλληνες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους διάφορους πεμπτοφαλαγγίτες και προβοκάτορες, που δρουν στα μετόπισθεν.
 

Οι ιατρικές εξετάσεις του μέλλοντος.


Από την αρχαιότητα ακόμη, οι γιατροί μπορούσαν να διαπιστώσουν κάποιες ασθένειες, μυρίζοντας την αναπνοή του προσβεβλημένου.
Σήμερα, αυτή η διαγνωστική μέθοδος δέχεται μια σημαντική βοήθεια από την σύγχρονη τεχνολογία.

 

Ζητούμε την επαναφορά της «πτυχιακής εξεταστικής»


Σε μία περίοδο που οι ελληνικές οικογένειες τα βγάζουν πέρα δύσκολα και όλο και περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας, οφείλει η ελληνική Πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις.


Τον Φεβρουάριο η νέα γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Τον προσεχή Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κύπρου, με την οποία θα επιβεβαιωθούν τα αποθέματα του κοιτάσματος φυσικού αερίου.





Μάλιστα θα επιδιωχθεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο γεωτρύπανο με το οποίο η αμερικανική Noble Εnergy θα επεκτείνει την έρευνά της στο κοίτασμα Λεβιάθαν στη ισραηλινή ΑΟΖ.


Οικονομικά (σκληρά) μαθήματα από το παρελθόν.


Τι μπορεί να συμβεί όταν μια μεγάλη, υψηλού εισοδήματος οικονομία, που βαρύνεται με υψηλά χρέη, και μια υπερτιμημένη σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, προσπαθήσει να μειώσει το χρέος της, και να αποκτήσει και πάλι ανταγωνιστικότητα;
Πρόκειται για επίκαιρο ερώτημα, αφού αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα η Ιταλία και η Ισπανία.



Η ΦΑΓΕ του πρώην πεθερού Καμμένου... μετανάστης

Τις δραστηριότητές της μεταφέρει στο πιο συμφέρον... φορολογικά Λουξεμβούργο η εταιρεία γαλακτοκομικών του πρώην πεθερού του Πάνου Καμμένου. Η νεοσυσταθείσα FAGE International SA θα αποτελεί από εδώ και μπρος τη μητρική εταιρεία, η οποία θα ελέγχει την, μέχρι τώρα μητρική, ελληνική ΦΑΓΕ Dairy Industry και την επίσης νεοσυσταθείσα θυγατρική FAGE Luxembourg S.a.r.l. με έδρα το Λουξεμβούργο. Οι δύο θυγατρικές θα είναι υπεύθυνες για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αντίστοιχα.




Η γάτα στο κουτί.


Με αφορμή την φετινή απονομή του βραβείου Νόμπελ φυσικής, σε δυο επιστήμονες που ασχολούνται με την κβαντοφυσική, και που η εργασία τους είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, και με το περίφημα πείραμα της γάτας του Schrodinger, αναδημοσιεύουμε ένα μικρό άρθρο του Antinews, από το 2010, που εξηγεί μερικά πράγματα άκρως ενδιαφέροντα...



Ο τσίτσιδος ακτιβιστής, και οι τσολιάδες.



Βρε τι σου είναι αυτή η νέα μορφή της άμεσης δημοσιογραφίας, που έχει γίνει πλέον καθεστώς, χάρη στο διαδίκτυο, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!  


Το βραβείο Νόμπελ, και οι … γάτες!

Το φετινό βραβείο Νόμπελ της φυσικής, απονεμήθηκε από κοινού σε έναν Γάλλο, και έναν Αμερικανό φυσικό, οι οποίοι (κατά κάποιο τρόπο) απελευθέρωσαν την γάτα από το κουτί της. Και όχι μια οποιαδήποτε γάτα, αλλά μια γάτα που είναι ζωντανή και νεκρή συγχρόνως!


Καλώς ήρθατε στον παράξενο κόσμο της κβαντοφυσικής!

Μπένυ ή Βγαίνει, ο τρομερός κλαριντζής

Θα μπορούσε να είναι και αλλιώς ο τίτλος. Άλλο όμως να πεις κλαρίνο κι άλλο… Έχουμε κι ένα επίπεδο. Πώς να το κάνουμε.

Αφού δίδαξε λοιπόν ο λεγάμενος διάφορα πνευστά στο Ω-δείο μπορεί και στο Ω-τρία, τον κάλεσε ο μεγάλος μαέστρος να μετακομίσει στην πολυφωνική.

Φιλόδοξος όπως ήταν, τού ‘ρθε η φλασιά. Ποιος Σαλέας και μαλακίες. Μην ακούω τέτοια! Να γίνει το πρώτο κλαρίνο. Μετά τον μεγάλο αυτός. Για κλαρινέτο ούτε συζήτηση! Τούμπα ίσως!

Το "λάμδα" στο Χριστουγεννιάτικο καλάθι των Harrods


Το ιστορικό πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου ετοιμάζει κάθε χρόνο ένα ειδικό καλάθι για τα Χριστούγεννα, απευθυνόμενο στους λάτρεις της εκλεπτυσμένης κουζίνας.

Το ευρωπαϊκό πραξικόπημα των Βρυξελλών.

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί τακτικά η ευρωπαϊκή Κομισιόν δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες συνεχίζουν και παραμένουν αφοσιωμένοι στην ΕΕ. Ανταποκρίνονται όμως στην πραγματικότητα;

Ακολουθεί σχετικό άρθρο της ολλανδικής De Volksrant.



Σε τι κόσμο θες να ζήσουν τα παιδιά σου; Σκέψου!


Τα 2 τελευταία χρόνια μας ενόχλησαν οι εικόνες από διάφορα περιοδικά με τα αρχαία μας. Προφανώς, γι'αυτό τις αναπαρήγαγαν κάποιοι "έξυπνοι" χθες, φορώντας στολές ναζί στο κέντρο της Αθήνας, το έκαναν για να αποδείξουν ότι εμείς όντως είμαστε ανώτερος λαός και με "επίπεδο".

Ωδή προς Φαρισαίους

Αυτόν δηλαδή τον θέλουμε?

Λάσπη σε 4700 δόσεις


Στο ειδησεογραφικό site φερόμενου ως έγκριτου δημοσιογράφου, θα περίμενε κανείς πως ΕΝΑΣ τουλάχιστον υπάλληλος θα ξέρει από υπολογιστές.

600 δις, να τα τυλίξω ή θα τα φάτε εδώ

Το Άλφα του Κενταύρου

Ώρες ώρες κατανοώ γιατί υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας ο λυγερόκορμος ποδηλάτης. Ακόμα ακόμα κατανοώ πως ο επαναστάτης της τρίγωνης τυρόπιτας έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Σε μια χώρα που βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι έχουν καβάντζα 600 δις δολάρια και υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που τους πιστεύει μην εκπλήσσεστε για τίποτα!