12.10.12

Μουσικογραφίες...

Η ομάδα του Ορθογράφου θέλει να ξεκινήσει μια μικρή συνήθεια. Λίγο πριν αλλάξει η μέρα, θα σας καληνυχτίζουμε με ένα αγαπημένο κομμάτι μας. Παλιά και νεότερη, ελληνική και ξένη μουσική, όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε την καλή μουσική.



Ο Paul Ryan κλέβει τους Nirvana;


Η Ελλάδα μπορεί να ψάχνει το στικάκι του Παπακωνσταντίνου, που το έχασε ο Βενιζέλος, ή να ασχολείται με τους πλακωμούς των χρυσαυγιτών με τον Τατσιόπουλο και τα υπόλοιπα ανέμελα παιδιά, όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Αμερικάνοι ασχολούνται με πολύ σοβαρότερα πράγματα.




Για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Αντάρτικο σώμα του Καπετάν Βάρδα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, αποφασίσαμε να μην παραθέσουμε απλά το πρόγραμμα κάποιας τυποποιημένης εκδήλωσης τιμής από τις πολλές που θα τελεστούν αυτές τις μέρες. Αντ' αυτού, σας παραθέτουμε ένα πάντα επίκαιρο κείμενο του αγαπημένου μας Νικόλαου Μέρτζου.

Ούτως ή άλλως τα ληγμένα πηγαίνουν σύννεφο


Να ετοιμαζόμαστε για ... σαρίκια!


Ακούγοντας την  Julia Gillard, πρωθυπουργό της Αυστραλίας, με πίστη στα δικαιώματα των συμπατριωτών της, να λέει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι μετανάστες πρέπει να προσαρμοστούν στον αυστραλιανό τρόπο ζωής και όχι οι Αυστραλοί να αποδέχονται ότι αντιτίθεται στον πολιτισμό που έχουν δημιουργήσει, σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναπαράγοντας τα λεγόμενα τους, δεν κινδυνεύεις να σου προσάψει κάποιος   ότι μουρμουρίζεις σπασμένες λέξεις από ξένες γλώσσες...

 

Το βραβείο Νόμπελ ειρήνης κερδίζει η …. ΕΕ!


Την ώρα που η ΕΕ παλεύει με τις εσωτερικές διαφωνίες, και πλήττεται από την κρίση χρέους, έρχεται μια τονωτική ένεση, που της δίνει κουράγιο.
Μιλάμε για το  φετινό βραβείο Νόμπελ ειρήνης, που η νορβηγική επιτροπή απένειμε στην … ΕΕ! 


Θέλουμε τεστοστερόνη!


Εδώ και αρκετά χρόνια συμβαίνει κάτι, που αν και το έπιανα επιδερμικά, ποτέ δεν του είχα δώσει την πρέπουσα σημασία.
Τις προάλλες όμως, την ώρα που καθόμουν στο σαλόνι ενός ιατρείου,  περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά μου, άρχισα να ξεφυλλίζω  διάφορα περιοδικά μόδας, όπως είναι το vogue, το marie Claire, και άλλα συναφή εκδοτικά πονήματα!





Πως, πραγματικά, μας βλέπουν οι «φίλοι» Ευρωπαίοι.


25.000 περίπου Έλληνες διαδήλωσαν προχτές ενάντια στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, που ήταν η πρώτη της από την αρχή της κρίσης.


Για όλους αυτούς τους διαδηλωτές, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία: Αυτός που φταίει για το δράμα τους είναι η Γερμανία, το νέο Ράιχ που ξεζουμίζει την Ελλάδα. Για αυτό και κυμάτισαν ναζιστικές σημαίες, ενώ κάποιοι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στις πορείες φορώντας στολές της βέρμαχτ!   
 

Κάποιοι πολιτικοί ανακάλυψαν επιτέλους τον κοινό νου.


Η Ελλάδα μαστίζεται από την κρίση, και οι Έλληνες έχουν βαρεθεί να μετράνε τα χαστούκια που καθημερινά δέχονται με ρυθμούς πολυβόλου.
Το κράτος κάνει ότι μπορεί προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες του, και να αυξήσει τα έσοδά του, μπας και συγκινηθεί η τρόικα και συνεχίσει τις δόσεις.
Η φοροδιαφυγή πάντως καλά κρατεί, όπως και το αδελφάκι της η εισφοροδιαφυγή.
Οπότε, τι να κάνουν τα αρμόδια υπουργεία;

 

Εδώ δεν είναι Ταλιμπανιστάν κύριοι



Η «βάναυση» ελληνική αστυνομία!



Ανέκαθεν πίστευα ότι καλώς ή κακώς, τα ΜΑΤ της Ελλάδας θα πρέπει να είναι από τις πιο έμπειρες κατασταλτικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εδώ και δεκαετίες δίνουν πραγματικές μάχες στους δρόμους της Αθήνας (κυρίως) απέναντι σε κάθε είδους μπαχαλάκια, χούλιγκαν, κλπ.
Και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν άγρια σκυλιά, μάνικες, αύρες, ή εκκενωτές ηλεκτρικού ρεύματος όπως οι συνάδελφοί τους σε άλλες πιο προηγμένες χώρες.


Κοινωνική δικτύωση και ιδιωτικότητα


Κάθε λίγο και λιγάκι, ορδές χρηστών του Facebook ξυπνούν, υποτίθεται, από το λήθαργό τους και διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Δεδομένων τα οποία οι ίδιοι βγάλανε στη φόρα!

Παρεμβάσεις του Hollande στην παιδεία!



Χαράς ευαγγέλια για τους Γάλλους μαθητές, σοσιαλιστές και μη, αφού οι αγώνες τους τώρα δικαιώνονται.




Ο πρόεδρος Francois Hollande, που αργά αλλά σταθερά πραγματοποιεί κάθε προεκλογική του υπόσχεση, αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί και με την παιδεία.