14.10.12

Η μουσική πρόταση για απόψε.


Η αποψινή μουσική πρόταση του Ορθογράφου, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Strange Attractor, όλων των εποχών!
Πρόκειται για μια ονειρική διασκευή του τραγουδιού Werewolf, του Michael Hurley, από την Cat Power, και μπορείτε να τo απολαύσετε και στη ταινία Powder Blue!


Ο ακόλαστος βίος του Dominique Strauss-Kahn.


Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn, παραδέχεται πως ήταν ένας ακόλαστος και φιλήδονος κυνηγός του σεξ, που συμμετείχε σε γκλαμουράτα πάρτι με ομαδικά όργια, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περιέργως, αυτή είναι και η υπερασπιστική του γραμμή, όσον αφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ότι συνδέεται με δίκτυα πορνείας.

Γιατί δε θα πάμε μπροστά, ΚΟΚ edition...

Δε θα κάτσω να παραπονεθώ για τις 2 ώρες ταλαιπωρίας, επειδή κάποιος κάπου κάποτε είχε τη φαεινή ιδέα πως υπάρχει η οποιαδήποτε λογική στο να κλείνει ο κεντρικός δρόμος μιας πόλης επειδή μερικοί άπλυτοι θέλουν να διασκεδάσουν την α$@&*ία τους φωνάζοντας συνθήματα απέναντι στον ιδεατό ταξικό τους εχθρό, και δυο αυγά Τουρκίας.



Θα σας πω γιατί δεν πρόκειται να πάμε μπροστά σαν λαός βασιζόμενος σε μία από τις πολλές πτυχές του θέματος: τον σεβασμό που δείχνουμε στις πιο απλές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υπάρχουν και χειρότερα!


Μπορεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να έχει καταντήσει λούνα παρκ της ανομίας και της εγκληματικότητας, αλλά τα σκήπτρα συνεχίζει να  τα διατηρεί η Αμερική.

Μάλιστα, η κατάσταση εκεί, με την ανεργία, και την κρίση (που ας μη ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε), οδήγησε ακόμη και τους αστυνομικούς στο να διαμαρτύρονται για την γενικευμένη εγκληματικότητα.

Μέσα στο μυαλό του ... Σαμαρά!


Πριν από οκτώ ημέρες, άρχισε να «εκπέμπει» ο «Ορθογράφος».
Μια ερασιτεχνική παρείστικη απόπειρα δηλαδή,  δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού βήματος, για ρηξικέλευθες απόψεις, «ανορθόγραφη» γραφή, και γενικά … πυρ κατά βούληση.


Ένα ακόμη κατευθυνόμενο κίνημα;


Συνήθως, τα επαναστατικά νεανικά μανιφέστα είθισται να τάσσονται υπέρ του διεθνισμού, και  της πολυπολιτισμικότητας.
Η νεανική ενέργεια, υποτίθεται προς πρέπει να κατευθύνεται προς τον κυματισμό ερυθρών σημαιών, και όχι κίτρινων.
Η γαλλική όμως   www.generation-identitaire.com κηρύσσει πόλεμο, με σκοπό την επιστροφή της εθνικής γαλλικής ταυτότητας!

Ο υπολοχαγός, και η καμήλα...


Σε μια προκεχωρημένη αμερικανική στρατιωτική βάση κάπου στις  ερημιές του Αφγανιστάν, τοποθετήθηκε και παρουσιάστηκε ένας φρέσκος και ατσαλάκωτος υπολοχαγός.
Στη διάρκεια της πρώτης του επιθεώρησης, παρατήρησε μια πανύψηλη καμήλα δεμένη πίσω από το πρόχειρο μαγειρείο.


Και κλάμα οι ψευτοπατριώτες...

Αναφερόμαστε φυσικά σε αυτούς τους ελαφρόμυαλους που ακόμα και μέχρι πρότινος μιλούσαν για σκοτεινά συμφέροντα και δολερούς πολιτικούς που δεν αφήνανε τους Ελ της END να μας σώσει.
Και με τη βούλα της Τράπεζας της Ελλάδος πλέον, απάτη τα 600 δις των ομογενών.

Ελευθερία της έκφρασης, και διαδίκτυο: Συμβαδίζουν;


Κάθε Κυριακή, το Hyde Park του Λονδίνου είναι γεμάτο από διάφορους ομιλητές, που ανταλλάσσουν παθιασμένες απόψεις με τα πλήθη που μαζεύονται για να τους ακούσουν.
Το περίφημο SpeakersCorner αποτελεί σύμβολο της διαχρονικής βρετανικής δέσμευσης για την προστασία της ελευθερίας του λόγου.
Όταν όμως μιλάμε για την ελευθερία του διαδικτύου, εκεί η Βρετανία μοιάζει χαμένη. 

 

Χρειάζεται ακόμη περισσότερη Ευρώπη.


Οι περισσότεροι πλέον συμφωνούν πως η Ευρώπη πάει κατά διαόλου. Πολλοί πιστεύουν ακόμη πως κάτι ριζοσπαστικό ίσως να σώσει την κατάσταση, αλλά προς το παρόν, όλοι συμφωνούν για την άσχημη ευρωπαϊκή πορεία.


H Google μας βάζει τα γυαλιά


Ο αρθρογράφος τεχνολογίας των New York Times, David Pogue, στα πλαίσια των γυρισμάτων της καινούριας του εκπομπής «Nova ScienceNow» στο κανάλι PBS, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια πρωτότυπη έκδοση του πρωτοποριακού gadget που ετοιμάζει η Google, με την ονομασία Google Glass, ένα προϊόν, σύμφωνα με τον Pogue, που πραγματικά σηματοδοτεί μια καινούρια κατηγορία gadget από μόνο του.


Δελφίνια δολοφόνοι;


Δολοφόνοι δελφίνια, με στιλέτα και πιστόλια προσαρμοσμένα στο κεφάλι τους;
Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αποτελεί μέρος του νέου προγράμματος θαλασσίων θηλαστικών του πολεμικού ναυτικού της …. Ουκρανίας!

 

Λογαριασμός 6εκ. δολαρίων για… SMS

Σχεδόν 6 εκ. δολάρια στοίχισε στην Αμερικανική Κυβέρνηση το πρόγραμμα «Text Against Terror» («Στείλτε μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία») το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να στέλνουν στις αρχές μέσω σύντομου γραπτού μηνύματος από τα κινητά τους τυχόν ανησυχίες και παρατηρήσεις τους σε σχέση με την εσωτερική ασφάλεια του κράτους. Και από ότι φαίνεται, τα 6 εκ. πήγαν στράφι, με μόλις 307 μηνύματα, καμιάς πρακτικής αξίας, να έχουνε ληφθεί από τον Ιούνιο του 2011 οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα.


Ένταση στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.


Η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά.
Χθες, η Άγκυρα μετακίνησε άρματα μάχης και πυραυλικά αμυντικά συστήματα σε λόφους της κοντά στα σύνορά με την Συρία.

Η αποψινή μας μουσική πρόταση


Ο Δαίδαλος θυμάται ένα όμορφο και μελωδικό τραγούδι του Robbie Williams με επιρροές από τα παλιά.