17.10.12

Η μουσική μας πρόταση για απόψε

Ο Αρίσταρχος προτιμάει Ελληνικά για την αποψινή μας μελωδία. Σας καληνυχτούμε με ένα υπέροχο τραγούδι από τη Μελίνα Κανά.


Η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι

Ακολουθεί η ανεπίσημη μετάφραση της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι.



Τι πίνει και δεν μας δίνει;


Ο έρως χρόνια δεν κοιτά.
Ούτε και ρυτίδες!

 Αν μιλάμε για καρπερούς, τότε πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε και για τον Ινδό ερωτύλο μερακλή Ramajit Raghav, που κατάφερε να τεκνοποιήσει για δεύτερη φορά στα … 96 του χρόνια παρακαλώ!

Δεν πάμε καθόλου καλά….


Τελικά, ο κόσμος τα έχει κυριολεκτικά χαμένα.
Και μιλάω γενικώς.
Μπορεί η αστυνομία μας να έχει κάποια τζιμάνια, που δεν φημίζονται για την οξύνοιά τους, αλλά και οι Άγγλοι μπόμπιδες, το θέλουν το δούλεμά τους….


Τα Angry Birds πάνε σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά


Σε δημοφιλείς τοποθεσίες από τις διάσημες ταινίες επιστημονικής φαντασίας του George Lucas, Star Wars, θα εκσφενδονιστούν τα Αγριεμένα Πουλιά της Rovio.

Ορθομαγειρέματα

Ως γνήσιοι Έλληνες, στην ομάδα του Ορθογράφου είμαστε ολίγον τι καλοφαγάδες. Έτσι, δε χρειάστηκε να το πολυσκεφτούμε για να προκρίνουμε την ιδέα να θεσμοθετήσουμε και μια "στήλη" με συνταγές, κυρίως κλασικές σπιτικές, για γλυκά και φαγητά. Η φίλη μας Big Mama, αλλά και άλλοι μας φίλοι, θα σας φέρνουν συχνά πυκνά και μια καινούρια λιχουδιά. Απολαύστε τη πρώτη μας συνταγή!


Το παρόν και το μέλλον της Ρωσίας.


Οι άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στη Ρωσία την περίοδο 2011-2012, σε συνδυασμό με την προσυνεννοημένη ανταλλαγή ρόλων μεταξύ Vladimir Putin και Dmitri Medvedev, δείχνουν την αδυναμία του ρωσικού πολιτικού συστήματος.
Ελάχιστοι όμως είναι οι σημερινοί Μοσχοβίτες που πιστεύουν πια στο κίνημα διαμαρτυρίας.

Η μεσαία τάξη, που στηρίζει την αντιπολίτευση, δεν διαθέτει τον κατάλληλο πολιτικό μηχανισμό, για να πιέσει την κυβέρνηση.

Στερείται αξιόπιστης πολιτικής ηγεσίας, και πέραν αυτού, η διαφθορά του καθεστώτος για την οποία διαμαρτύρεται, δεν γεννήθηκε επί Putin, αλλά αυτός την κληρονόμησε.


Η ανεργία των νέων: Προπομπός επανάστασης;



Σχεδόν τρία χρόνια μετά από την αρχή της μεγάλης ύφεσης, αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια οικονομία αποσυνδεδεμένη πλέον από την συμβατική «κυκλικότητα».
Αυτό επετεύχθη χάρη στη ποσοτική χαλάρωση, και τα κίνητρα, που εφαρμόσθηκαν συνδυαστικά από διάφορες εθνικές κυβερνήσεις. Τα μέτρα αυτά πέτυχαν την επιβράδυνση της παγκόσμια οικονομικής συρρίκνωσης, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αφού έχουμε μπει σε αχαρτογράφητες οικονομικές περιοχές.

 Υπάρχει όμως ένας οικονομικός δείκτης που παραμένει σταθερά αρνητικός από το 2008: Αυτός της  ανεργίας των νέων.


Μπαταχτσήδες!

Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διετύπωσε (επιτέλους…) διά του προέδρου του μια ουσιαστική πρόταση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας: ζήτησε να διαγραφεί το δημόσιο χρέος!..


Να χαίρεστε τους θεριακλήδες σας

Η είδηση από το iefimerida.gr έχει ως εξής:

Το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος έχει χαλαρώσει υπερβολικά το τελευταίο διάστημα στη Bουλή σε τέτοιο βαθμό που να το καταστρατηγούν ακόμα και βουλευτές με αποτέλεσμα να διαπληκτίζονται με συναδέλφους τους.


Οι αγελάδες μου….


Όλοι ξέρετε τον Θοδωρή Αθερίδη.
Λίγοι όμως ξέρουν ότι ο Θοδωρής ήταν από μικρός, πηγαίο κωμικό ταλέντο.
Μάλιστα, όταν ήταν 15αρης, και σύχναζε στη πλατεία Ναβαρίνου της Θεσσαλονίκης, συνήθιζε να μας κάνει να γελάμε, πολλές φορές να ξεκαρδιζόμαστε, και μάλιστα μερικές φορές έβγαζε και  δικά του ανέκδοτα!
Όλοι μας γνωρίζουμε δεκάδες ανέκδοτα. Έτσι δεν είναι;
Πάντα όμως αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί που τα βγάζουν.
Ιδού λοιπόν ένα «μαύρο», και ιδιαίτερα «κουφό» ανέκδοτο, που όταν το σκαρφίστηκε ένα μεσημέρι ο Θοδωρής, ήμουν παρών, και ακόμη το θυμάμαι.


Αχ…. η Scarlett!


Εάν είχα τη τύχη (ή την ατυχία) να γεννηθώ άνδρας (έστω και gay),  η Scarlett Johansson θα ήταν για εμένα η ιδανική γυναίκα!
Το λάγνο αντικείμενο των ανομολόγητων πόθων μου….


Πολιτική λύση κατά της λιτότητας.



Θα υπογραφούν τα μέτρα.
Άντε και με το ζόρι περνάνε από τη βουλή...
Το θέμα είναι το πως θα εφαρμοστούν;
Με τις πιο μετριοπαθείς μελέτες, από εδώ και πέρα στην Ελλάδα, για κάθε ένα ευρώ περικοπών θα χάνεται σχεδόν ένα ευρώ από την αγορά.
Δηλαδή 13,5 δις περικοπών θα οδηγήσουν σε πτώση τζίρου στην αγορά πάνω από δέκα δις.

Ποδήλατο από … χαρτί!



Αν τυχόν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, τότε θα πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον,  οικολογικό, και πάνω απ όλα φτηνό μαζικό  προϊόν.

 

Η Αμερική φοβάται ηλεκτρονική επίθεση.


Όταν το διαδίκτυο ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη της δεκαετίας του`80 και στις αρχές της δεκαετίας του `90, πολλοί ήταν αυτοί που το θεώρησαν ως μια δύναμη που θα επέκτεινε την δημοκρατία.
Τελικά όμως, πολλοί τώρα φοβούνται πως μπορεί να καταλήξει ως η δύναμη που θα γονατίσει την Αμερική.