27.10.12

Ένα νέο φάντασμα πλανάται πάνω από τη Ευρωπη!


Τον περασμένο μήνα, πάνω από ένα εκατομμύριο Καταλανοί, που θέλουν ανεξαρτησία, βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη της ανεξαρτητοποίησης της Καταλανίας από την Ισπανία, έχει διπλασιαστεί από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση.
Το περιοδικό Economist διαπιστώνει μια ξεκάθαρη σύνδεση αυτής της αυξανόμενης τάσης με την οικονομική κρίση, σημειώνοντας πως «εκεί που το 1/3 των Καταλανών είναι πεπεισμένοι αποσχιστές, πολλοί άλλοι είναι απλά εξαγριωμένοι βλέποντας τους φόρους τους να πηγαίνουν για την ενίσχυση κάποιων φτωχότερων επαρχιών».


Εν τω μεταξύ, το εθνικιστικό κόμμα του Bart de Wever τα πήγε πολύ καλά στις τελευταίες φλαμανδικές τοπικές εκλογές στο Βέλγιο, και ο ίδιος εξελέγη δήμαρχος της Αμβέρσας.

Ο πρόεδρος είναι μαύρος, αλλά οι πολίτες είναι ρατσιστές;


Μπορεί η Αμερική να έχει εδώ και τέσσερα χρόνια έναν μαύρο πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, όμως σ αυτό το διάστημα, οι φυλετικές διακρίσεις όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν ελαφρώς!


Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα δημοσκόπηση του Associated Press, μια μικρή πλειοψηφία Αμερικανών είναι προκατειλημμένη απέναντι στους μαύρους, άσχετα αν το αναγνωρίζουν ή όχι.

Η Αλ Κάιντα συνεχίζει το βιολί της.


Πριν από δυο περίπου εβδομάδες, ο ηγέτης της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Ayman al-Zawahri, παρότρυνε τους Μουσουλμάνους να κηρύξουν διαρκή ιερό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, εξαιτίας του βλακώδους εκείνου κινηματογραφικού «έργου», που πρόσβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.

 
Παράλληλα, ο «τρελαμένος» ηγέτης της Αλ Κάιντα χαρακτήρισε ως «έντιμους και εργατικούς» τους διαδηλωτές που εισέβαλλαν σε αμερικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις στη Βεγγάζη και στο Κάιρο, ζητώντας από τους Μουσουλμάνους παντού, να τους μιμηθούν!

Σαν βγεις στον πηγαιμό....


Όλοι σχεδόν ανεξαιρέτως, είμαστε «μανούλες» στο να καταγγέλλουμε τις συντεχνίες του ευρύτερου δημοσίου, και τους ανεπρόκοπους δημοσίους υπαλλήλους, που προστατεύουν παντοιοτρόπως την «αργομισθία» τους.
Λες και ο ιδιωτικός τομέας αποτελείται από …αγγέλους.
Ακούστε λοιπόν μια απλή καθημερινή περιπέτεια που έζησα σήμερα, και πείτε με μετά σκληρό και ανάλγητο νεοφιλελεύθερο!


Ο Σοφοκλής και η "καθαρότητα" της φυλής


Το λέμε κι εμείς, το λένε και άλλοι φίλοι στο διαδίκτυο. Αφήστε τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής αμολητούς στα κανάλια, άνετους κι ωραίους. Όσο τους αποκλείετε ή τους συμπεριφέρεστε προβοκατόρικα (βλέπε Μιχαλολιάκος vs Μπογδάνος) τους αφήνετε να το παίζουν αντισυστημικοί και να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Ξηλώνεται σιγά σιγά το όργιο των προνομίων


Όπως γράψαμε εδώ, με εγκύκλιο του κου Σταϊκούρα εφαρμόστηκε η νομοθεσία περί κατάργησης των εξόδων παράστασης υψηλόβαθμων πολιτικών αξιωματούχων, καθώς και μείωσης των απολαβών  του Προέδρου της Δημοκρατίας και παλαιότερα διατελέσαντων Προέδρων.

Όλα είναι ρευστά. Γρηγορείτε!


Η φετινή σημαδιακή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενδοσκόπηση, και σκέψη….
Πριν από 100 μόλις χρόνια, μια σταγόνα δηλαδή στην ιστορία της Ελλάδας, και μια ρανίδα σε αυτήν της ανθρωπότητας, η Θεσσαλονίκη ήταν… τουρκική.
Και την διοικούσε κάποιος διορισμένος Πασάς!