21.11.12

Η μουσική μας για απόψε

Πάντα μελαγχολική, πάντα ιντροσπεκτίβικη, η "Σιωπή" των Ξύλινων Σπαθιών. Από τον TopGunZ.

40 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα

Τις 40 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα του προγράμματος «επιχειρώ αλλιώς», όπως προέκυψαν από την ανοιχτή διαβούλευση τριών μηνών, παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Να γιατί ήταν έξυπνος ο Einstein.


Ο Albert Einstein θεωρείται ως ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που έζησαν ποτέ.
Σήμερα, μια νέα επιστημονική μελέτη, αποκαλύπτει το πλεονέκτημα που είχε ο μεγάλος φυσικός, και αυτό που τον έκανε τόσο έξυπνο.


 

Η διαπλοκή του παγκόσμιου χρέους.


ΗΠΑ- Αν και το εξωτερικό χρέος της Αμερικής είναι ίσο με το ετήσιο ΑΕΠ της, δεν θεωρείται επικίνδυνο.
Παρ’ όλα αυτά, η πιστοληπτική της αξιολόγηση έχει υποβαθμιστεί.
Το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού χρέους είναι απέναντι στην Ασία (κυρίως Κίνα και Ιαπωνία), με την Ευρώπη να έρχεται δεύτερη.
Αυτό σημαίνει πως οι εξελίξεις στην κρίση της ευρωζώνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.
Από πλευράς Ευρώπης, το μεγαλύτερο ποσοστό του αμερικανικού χρέους βρίσκεται στα χέρια της Βρετανίας, της Ελβετίας, και της Γαλλίας, και αντιστοιχεί σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολαρίων.

Ιδρυματισμός: Η ενδημική ασθένεια της εξουσίας!


Η εξουσία είναι ύπουλο πράγμα. Σε συνδυασμό με τις πόζες στον καθρέφτη και την πολλή συνάφεια με τους ίδιους στο ίδιο πάντα περιβάλλον αρχίζεις να νομίζεις ότι όλος ο κόσμος ξεκινάει στην Ηρώδου Αττικού και τελειώνει στου Jimmys.

 
Καλό είναι λοιπόν να έχεις πού και πού επαφή με τους αληθινούς ανθρώπους, που ζουν αληθινές οικογένειες κι έχουν άποψη αλλά και ψήφο. Μία έκαστος. Την ίδια ψήφο που έχουν οι μπατιρημένοι τραπεζίτες κι οι ξέμπαρκοι εκδότες - μπετατζήδες ή μονοπύθμενοι, με τους οποίους ακκίζονται οι παρακοιμώμενοι της εξουσίας.

Τα αυτοκίνητα των νεοελλήνων.


Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που επιφύλαξε η κρίση για την Ελλάδα ήταν και η κατάρρευση της πάλαι ποτέ κραταιάς και ανθηρής αγοράς των αυτοκινήτων.
Οι Έλληνες, αν και ερωτευμένοι με τα αυτοκίνητα,  έπαψαν να τα αγοράζουν.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, η εν λόγω αγορά έπεσε κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2009, οπότε και ξεκινούσε η κρίση να μας δείχνει τα δόντια της.

Ας δούμε όμως ποια αυτοκίνητα προτιμούσαν οι προ μνημονίου Έλληνες, και γιατί.
Παραθέτουμε λοιπόν ένα κείμενο από το Antinews   που ανέβηκε τον Απρίλη του 2009, και έχει ενδιαφέρον για τα νεοελληνικά αυτοκινητιστικά γούστα...


Πάπας: Οι μύθοι των Χριστουγέννων.


Όλα όσα γνωρίζουμε για την γέννηση του Ιησού, η ιστορία δηλαδή με τη φάτνη, τους τρεις μάγους, την Βηθλεέμ κλπ, πηγάζουν από δυο μόλις πηγές: Τα ευαγγέλια του Λουκά και του Ματθαίου. Αυτά του Ιωάννη και του Μάρκου, δεν κάνουν καμιά αναφορά στο εν λόγω ζήτημα. 

Όπως καμιά αναφορά δεν κάνει ούτε και ο Παύλος.
Μάλιστα, οι εκδοχές των δυο Ευαγγελίων, διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους.

Η επιστροφή του Σκοτεινού... Υπουργού

Δεν μπορώ να καταλάβω υπό ποιο σκεπτικό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κος Μπαρμπαρούσης αποκάλεσε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κο Δένδια... Μπάτμαν. Και κυρίως γιατί το θεώρησε αυτό αρνητικό!

Ανάπτυξη τώρα!


Η ελληνική οικονομία, και η κοινωνία, καταρρέουν.
Το ελληνικό ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 20% από το 2008. Η ανεργία τριπλασιάστηκε, και τώρα αγγίζει το 25%, με αυτήν των νέων στο 50%.
Η εγκληματικότητα επίσης αυξήθηκε, όπως και τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς και οι ακροδεξιές απόψεις.

 
  
Το χειρότερο απ’όλα είναι ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν δείχνουν να αναστρέφουν αυτό  το κλίμα κατάρρευσης.
 

Music!!!!!!

Ο Strange  παρουσιάζει τους Flaming Lips στο τραγούδι: Powerless.