5.12.12

Μουσική χαλάρωση....

Strange on board, και σας παρουσιάζει την Laurie Anderson στο καταθλιπτικό World Without End...






Ένας κακόγουστος νέος κόσμος!


Χαμός στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με την πρωτοσέλιδη φωτογραφία της New York Post, που δείχνει έναν ταλαίπωρο (τον Κι Σουκ Χαν) να παλεύει να βγει από τις γραμμές του τρένου, όπου λίγο πριν τον έσπρωξε κάποιος ψυχοπαθής, δευτερόλεπτα πριν  η επερχόμενη αμαξοστοιχία τον λιώσει κυριολεκτικά.

 
Με την δημοσίευση της φωτογραφίας, η  συγκεκριμένη εφημερίδα κατάφερε να στρέψει (έστω για λίγο) την προσοχή του κοινού στην λεγόμενη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ο όρκος του Ιπποκράτη, που γίνεται λάστιχο…


Εκεί που έβλεπα σήμερα ειδήσεις, με τα κλασικά σενάρια, και τις διαρροές για το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό, την δόση, και τα γνωστά κλασικά που αποτελούν πλέον την καθημερινότητά μας, να’ σου σκάει μύτη και η καθιερωμένη «διαφήμιση-προβολή» της Χρυσής Αυγής…

  
Και ποιος άλλος στην οθόνη, από τον συνήθη ύποπτο Ηλία Κασιδιάρη, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει;
 

«Γιατί δεν είμαι δημοκράτης», αντηχεί η φωνή του Αριστοτέλους


Αν ζούσε σήμερα ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης και παρατηρούσε τα πολιτικά συμβάντα γύρω του, θα εξηγούσε «Γιατί δεν είμαι δημοκράτης». Θα ανέλυε για μία ακόμη φορά το γιατί το δημοκρατικό πολίτευμα καταστρέφει το έθνος.
Μία μειοψηφία πολιτικών παπαγαλίζει ύμνους προς την δημοκρατία, χωρίς να εξηγεί γιατί πρέπει να υπάρχει δημοκρατία. Ο Αριστοτέλης στο έργο του «Πολιτικά» εξηγεί το βασικό ελάττωμα της δημοκρατίας: εξομοιώνει τα ανόμοια και εξισώνει τα άνισα.
Το πολίτευμα της δημοκρατίας δίνει ίσα δικαιώματα σε άτομα με διαφορετικές ικανότητες, έτσι καταργεί την αξιοκρατία. Δίνει ίσα δικαιώματα σε άτομα με διαφορετικές υποχρεώσεις, έτσι καταργεί την υπευθυνότητα. Δίνει ίσα δικαιώματα σε άτομα με διαφορετικά αποτελέσματα, έτσι καταργεί την νόμιμη διαφορά στις ηθικές ανταμοιβές.

 
Η δημοκρατία δίνει μία ψήφο, σε κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ενεργού πολιτικής δράσεως. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης που δεν συμμετέχει ποτέ στα κοινά, όταν έρθει η στιγμή της κάλπης, αντιμετωπίζεται ως ίσος με κάποιον που αγωνίζεται συνεχώς για το κοινό συμφέρον. Έτσι η δημοκρατία παρ' ότι διαφημίζεται ως πολίτευμα όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν, στην ουσία επιβραβεύει την πολιτική απάθεια και νωθρότητα.

Ποιοι «αστέρες» δεν αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν;


Μπορεί στο παρελθόν ο Eddie Murphy να ήταν μεγάλος σταρ.
Με ταινίες όπως οι Trading Places και Beverly Hills, είχε δικαιωματικά κατακτήσει την κορυφή του Χόλυγουντ.

  
Σήμερα όμως γυρίζει «πατάτες», με αποτέλεσμα το περιοδικό Forbes να τον κατατάσσει πρώτο στην λίστα των ηθοποιών που δεν αξίζουν τα λεφτά που πληρώνονται, και που αποτελούν «ζημιά» και παθητικό  για τους εργοδότες τους.
 

Το γαλλικό σπέρμα δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε…


Υπάρχουν καλά και κακά νέα για τους Γάλλους.
Τα καλά είναι ότι συνεχίζουν να είναι γόνιμοι.
Τα κακά νέα είναι ότι το σπέρμα τους αδυνατίζει συνεχώς.

 

Τρώγατε όταν εμείς πεινούσαμε…


Η χώρα ζει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της των τελευταίων 60 χρόνων, με την οικονομία, αλλά και τον κοινωνικό ιστό να καταρρέουν καθημερινά.

 
Και μέσα σε αυτό το σκηνικό γενικευμένης εξαθλίωσης, αλλά και αντιπαλότητας, όπου η μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα τα βάζει με την άλλη, με τους ανέργους να κοιτάνε  αποσβολωμένοι, έρχεται και ο πολύς Σόιμπλε, εν είδει άλλου Πάγκαλου, και ρίχνει λάδι στην φωτιά, κατηγορώντας τις ελίτ της χώρας για την κατάντια μας.
Αφήνοντας απ΄έξω (προφανώς) τον «κυρίαρχο» και πάντα αθώο λαό.
Ναι, αλλά είναι έτσι;

Χωρίς λόγια...

Συγκλονιστικό! Τίποτα άλλο....



Παρακολουθείστε το, και αναλογιστείτε...
Κάθε ανιδιοτελής πράξη που έγινε στην ιστορία της ανθρωπότητας, έγινε από σκύλο!

S.A.

Αθλιότητα των συνδικαλιστών της ΕΡΤ


"Ανένδοτο" ξεκινάει ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, απέναντι στους προσφάτως Συριζοποιημένους συνδικαλιστές της ΕΡΤ, μετά την αθλιότητα της απόφασής του να... κόψουν τον Πρωθυπουργό από τα υπόλοιπα κανάλια!